Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Lær dit barn lykke ved at læse PDF Udskriv Email
 
Alison David
Lær dit barn lykke ved at læse
175 sider
Alvilda
Det er altid en smagssag og et skøn, hvorvidt man skal tjene sine børn som modeller, eller om man skal op- eller inddrage lidt på dem. Det synes gennem historien som om, at børn gør, hvad de ser forældrene og andre gør og ikke, hvad de får at vide, de skal gøre. 
Således er det helt umuligt at lære børn noget, de ikke ser, eller som de ikke derhjemme eller andre steder i bund og grund fatter interesse for.
Forlaget Alvilda gør med sin nye bog et  godt stykke arbejde udi at inspirere forældre til at gå i gang med projektet. Det kræver blot, at man som forældre læser hele bogen igennem i eet hug og ser, hvad skærme og tablets og computere gør ved en - også som voksen -, og så begynder at arbejde med sig selv for at få glæden ved at læse bragt videre til næste generationer.
Man skal huske

At læse med barnet fra de yngste år
Jævnligt at gå på biblioteket
Undgå at presse barnet til at læse
Fortsæt med at læse for barnet, også når det selv kan
Skab ritualer omkring læsningen
Begræns teknologien
Der må ikke være skærme, hvor børnene sover
og mange, mange andre guldkorn med meget fin pædagogik indbygget både før og efter de gyldne råd.
Bogen kommer fint ind på den forskellige udvikling af drenge og piger, at motorikken hos drenge f.eks. kommer senere, hvorfor håndbevægelser og det at holde på en blyant naturligt bare kommer senere. 
Bogen indeholder interessante figurer og statistikker over piger og drenges forhold til fritid, hvad de bruger den på, og her kan man måske som forældre få øjnene fint op for, hvor man kan sætte ind med noget læsning, hvis man som forældre ønsker, at børnenes liv skal have en lidt mere litterær drejning.
Bogen indeholder også en lang række svar på, hvad forældre kan gøre, såfremt man

har et barn der ikke længere ønsker at læse
har mere end et barn at holde styr på under læsningen
har børn der hellere vil kigge i gamle billedbøger end mere alderssvarende litteratur

og videre indeholder bogen fine anvisninger på, hvad der er godt og skidt omkring læsning for børnene, og hvordan man får litteraturen til at glide rigtig godt ned.
En skøn, overskuelig og meget, meget inspirerende bog, som forældre kun kan være stolte af at have læst og siden stående på bogreloen.

Videre skal det nævnes, at forlaget Alvilda også har udgivet de skønne
 
Kaninen der så gerne ville sove - der er skrevet af en berømt adfærdsforsker, der i bogen tager hypnotekniske metoder i brug for at lade barnet interessere sig for søvn, det at sove og litteratur i det hele taget. En helt igennem nytænkende, inspirerende og nærmeste kultagtig bog.
Dragons - der kan komme hurtigere på banen hos børnene, end man umiddelbart skulle tro ifølge ens egen aldersudvikling, idet den udover den rigtig gode historie om Besærkerøen og dragerne og høvdingesønnen Hikke indeholder en lang række skønne tegninger, der er yderst realistiske og billedagtige, så barnet helt sikkert vil nærmest rive bogen ud af hånden på mor eller far for at se billederne


Oppe i Norge - klassikeren om Oldemor og Oldefar og Lille Ollebolle der med sine fine fagter og medrivende farver og tilsidst to yderlige vers tilført den gamle sang med noder og det hele vil gå i arv fra generationerne, som vil elske at synge den gamle sang for den lille, der oplever oplæserens totale engagement fra egen opvækst og dermed en skærpet slæde ved bogen.