Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

På sporet af årgang 1945 PDF Udskriv Email
 
 
 
 
Jytte Hilden og Inge Dalsgaard
På sporet af årgang 1946
135 sider
Frydenlund
 
Ideen er udmærket. At lade en række mennesker født i 1946, få dedikeret netop DERES bog. Den ultimative hyldest til de 70-årige. Den største årgang af alle kommer til og får chancen for at læse om det, som netop har betydning for DEM, og som de måtte opleve på vejen gennem livet og mod alderdommen. Det er jo ikke så lidt, kan vi berette, og bogen har fanget mange gode nuancer, som vi andre, født før eller senere, ganske vist også hurtigt kunne plukke frem fra Google og aviser. Men her er det altså samlet på eet sted, ledsaget af interviews fra mange af de 1946-fødte, bl.a. Jørn Lund, Else Trangbæk, Mogens Lykketoft, Gretelise Holm og Hilda Heick. Og for at det ikke skal være lyv også Keld Heick. Det er dog næsten for meget af det gode med to fra samme familie og lidt for indspist, at Jytte Hilden bruger sin tidligere mand til at skrive et afsnit.
 
Hertil kommer, at vi så får en lang række samfundsmæssige informationer om faldet i fødselstal, om ungdomskommissionen, om kvinder på arbejdsmarkedet, om befolkningen på land og i by, om mere uddannelse til alle, og en hel masse, der snildt kunne have stået i hvilken som helst bog og egentlig ikke har noget specielt at at gøre med årgang 1946.
Som forfatterne da også skriver direkte i bogen, så ser det ud til, at man har hygget sig ganske gevaldigt med at få nogle ord om deres syn og holdninger på samfundet ned på papiret, mødt nogle mennesker og fået en bog ud af det.
Et fint lille format ganske vist. Men der er for megen information, som burde have været sparet til andre bøger med andre titler.
 
Man kan f.eks. undre sig over en hel del ting i bogen, der nogle steder punktvis fortæller, hvad man nu mener er Terror der ændrede Vesten. Fra en kant kan vi nævne, at under overskriften Terror ændrer Vesten og overfor en reklame fra 00´ernes Magasin-reklame hedder det bl.a.
 
Finanskrise
Københavns Metro og Øresundsbroen åbner
Tsunami i det Indiske Ocean
Jordskælv i Haiti
Brødrene Olsen vinder Det Internationale Melodigrandprix 
DR flytter til DR-byen 
 
og mange andre begivenheder fra 00´erne, som vi husker, men som er opstillet ganske vilkårligt under Terror-overskriften og uden kronologisk orden iøvrigt. Generende.Gammel i  2010erne
 
står der på næste opslag, og på næste side er der et billede af Scandinavian Golf Club i Farum, og på næste side igen en anden annonce fra datidens Magasin-opslag, og så en lang række bud på bogens definition af Folkevandring såsom 

Massakra på Utøja i Norgen
Osama bin Laden bliver myrdet
Apple lancerer I pad
Helle Thorning Schmidt bliver første kvindelige statsminister
(og herefter følger en række andre kvinder der kommer i front, bl.a. Emilie de Forest der vinder Grand Prix.
 
Sådan er bogen fyldt med ganske nyttige oplysninger om en svunden tid, de er bare hældt på med en skovl. 
For mange informationer, for lidt specifikt og konkret til årets 70-årige, for skødesløs redigering og en rodet opsætning. En tilpas langt bedre redigering af værket, og det kunne være blevet rigtig, rigtig godt og en lækkerbidsken for årgang 1946.