Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Herluf Trolle PDF Udskriv Email

Sebastian Olden-Jørgensen
Herluf Trolle
279 sider
Gyldendal

En dejlig seriøs og vedkommende bog om en myte, der på en eller anden måde, dokumenteres det i bogen, er blevet oversolgt som søhelt og lærd. Han var hverken det ene eller det andet, fremstår det, derimod var han så meget andet, heriblandt en dygtig efterretningsofficer og en anerkendende chef samt en god ægtemand.
Det er rigtig flot, at bogen her forsøger at pille noget af glorien fra en mand; det er tiltrængt at vide, at historien ofte er overdrevet, og at også historiens store et stykke hen ad vejen blot beskæftige sig med helt dagligdags sysler og blev anerkendt for det af hjemlige relationer og fra undersåtterne.
Det sådanne værker som den her sag, der får os til at dykke ned i historien og virkelig komme til at kende de personer, vi har hørt så meget om, og som har sat deres fingeraftryk på historiens gang så eftertrykkeligt, at vi fortsat er påvirket af den.
Vi får indblik i Herluf Trolles holdninger til religiøsitet, kongens afskrivning af ham som toprådgiver og andre mindre kendte men nok så væsentlige og meget spændende issues omkring berømtheden.