Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Bedste grevinde PDF Udskriv Email
 
Lisbeth Smedegaard Andersen
Bedste grevinde
319 sider
Kristeligt Dagblads Forlag
 
Det bedste ved sådan nogle bøger her, som sætter fokus på en enkelt person i historien, det er nu altså den helhed, de beskriver, og de samtidige mennesker, som kommer frem. Det er som om, man vandrer hånd i hånd og når tilbage i tidslommerne gennem historien.
Den her bog er en af de, der dyrker samtiden, samtidig med, at vi får en mængde at vide om Henriette Danneskiold.Samsøes meget spændende liv som Grevinde af Gisselfeld og senerre grundlægger af Holmegaard Glasværk.
Lisbeth Smedegaard Andersen viser igen sit talent frem som overordentlig dygtig og præcis varetager og formidler af Danmarkshistorien, og vi kan endda frydes ved en passende mængde seriøse og fremragende illustrationer, heriblandt pengesedler fra statsbankerotten 1813, Eckersbergs maleri fra 1844 af Christian VII og kronprins -Frederik og et sort/hvidt portræt af en ukendt, men dygtig kunstner, af de brandlidtes boliger på Slotspladsen 1795.
Man bliver glad for historien af at læse forfatterens bøger, og det er er bestemt ingen undtagelse. Man bliver ført gennem korridorer af historien på en meget levende og detaljeret møde og har virkelig lyst til at være der, fordi alt er beskrevet med sans for akkuratesse og flere steder med en spændingsforfatters evne til at holde fast i sin læser.