Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Højesteret PDF Udskriv Email
 
 
 
Jens Peter Christensen, John Erichsen & Ditlev Tamm
Højesteret
115 sider
DJØF
 
Der er nogle enkelte steder lige lovlig mange fremmedord. Og ind imellem må vi tilgive, at Jens Peter Christensen skriver, at visse ting i Højesterets procedure gennem årene er blevet ændret uden HELT at komme ind på, hvorfor det nu også blev ændret. Det er da også umuligt at få det hele med på et begrænset antal sider. Og vi må sige, at samlet set er de tre forfattere sluppet yderst godt fra en meget informativ og lærerig skildring af Højesteret, hvorfor den blev til, hvordan den har fungeret gennem årene, hvilke sager, der bliver behandlet her, og hvilke ændringer den har været udsat for.
Det er spændende at læse f.eks., hvordan de unge, uprøvede dommere ved voteringer skal give deres mening til kende, FØR det er de ældre og mere erfarnes tur for, at de unge ikke skal lade sig påvirke af deres domme.
Bemærkelsesværdigt er det også, at forfatterne har fået med, at Danmark på mange måder er unik som retsstat.
Bogen er rigt illustreret. Man føler nærmest, man er på rundvisning i retten. Meget flot. Kan næsten se dommerne sidde og votere i det gule værelse.
Det lille værk vækker ens nysgerrighed, og alene det er et godt argument for, at den ikke fylder mere.
Det er lettere at komme i gang med en let og overskuelig bog med et bredt og alligevel detaljeret overblik og så søge yderligere information, hvis man har lyst til det.
Sød og reel og informativ sag.