Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De sarte børn PDF Udskriv Email

 

 

Inge og Rasmus Faurholt
De sarte børn
246 sider
Sieasa

 

En rørende og bevægende bog om en familie, der bliver udfordret noget, da familiens børn bliver ramt af autismespektrumforstyrrelser.
Vi bliver delagtiggjort i det, forældrene må igennem af skyld, skepsis fra omgivelserne, følelsen af manglende formåen, den ubærlige sammeligning med andre børn på samme alderstrin.
Alt sammen beskrevet med oprejst pande, om end man som forældre nærmest ord for ord føler hvor urimeligt belasteende, det har været for dem at skulle stå al den modgang igennem.
Man forstår, at kulturen har haft sit behov for diagnoser, for indtil, der for alvor bliver sat etiketter på de tidligere såkaldt adfærdsforstyrrende og forstyrrrede DAMP og ADHD-børn, har man kunnet risikere at kunne havne i en kasse som umulige opdragere. Umulige børn. Umulig familie.
Siden er der så kommet masser af diagnoser, men på den anden side - hvad er hvad, hvornår begynder en diagnose, hvornår slutter den, og hvornår overtager en anden.
Et sted i bogen henviser forfatteren til Per Hove Thomsen, der har skrevet et AFSNIT i en bog om OCD.
Vi kan supplere med, at der netop er udkommet en hel, lille bog om emnet af samme forfatter.
En bog der i øvrigt også på fin vis illustrerer et af de emner, der et stykke hen af vejen stadig er behæftet med skam og skyld og ja, desværre delvis tabu: Tvangstanker og tvangsritualer.
De sarte børn er en fornem præstation om noget, der er dobbeltsvært: At opdrage et lettere handicappet barn kan i sig selv være svært nok. Men den italesættelse, der så kræver overfor undervisere, skolen, myndighederne, den opgivenhed, den henslåenhed, det kan være en kamp, hvor man næsten på forhånd har lyst til at give op, hvis man vidste, hvad man skulle igennem.
Bogen burde læses af alle forældre, for alle børn har en snert af et eller andet, eller også er der i omgangskredsen en snert af et eller andet, hvor vi alle kan blive bedre til at forstå de vanskeligheder, nogle børn og deres forældre skal igennem.
Vi får i bogen et fantastisk nuanceret og godt indblik i en families hverdag. Hvad laver de, hvad hænger de på væggene, hvordan arbejder de. Og så til mødet fra omgivelserne og deres meget forskellige reaktioner.
Flot skildring.