Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sidste skoledag PDF Udskriv Email

Søren Poder
Sidste skoledag
338 sider
Turbine
 
 
En desværre særdeles aktuel thriller om, hvordan og hvorfor gymnasieeleven Charles åbner døren til sin klasse med et skarpladt våben i hånden. NU skal de have, hvad de har fortjent.
Søren Poder har gennem analyser og research forsøgt at afdække - i thrillerform -, hvad der får et ungt menneske til til at skyde løs på sin klassekammerater og sin rede gennem nogle år.
Det slipper han godt fra, og man fornemmer, at Søren Poder virkelig har været på arbejde i såvel sindets afkroge hos mennesker, der har det meget, meget svært  med sig selv og andre.
Hele vejen gennem bogen bliver der bygget en spænding om, udvendigt og indvendigt i et menneske, der føler sig mere og mere afmægtig, ydmyget, forbigået og trådt på. Hvor pigerne afviser ham, hvor der er hvisken og tisken i krogene, og hvor smserne bag hans ryg til sidst bygger et sådant had og en ultimativ vrede op inden i ham, at han er nødt til at reagere.
Bogen er letlæst, sproget flyder, og vi føler med staklen, på vej mod sin udåd, mens hans mindes sin barndom, hvor han altid var den første, der blev anbragt i børnehaven om morgenen, og den sidste.der blev afhentet.
Koden til ugerningen er let at få øje på. Stoffet kan mange forfattere sikkert håndtere udmærket, mens Søren Poder forvalter det rigtig, rigtig godt.
Bogen er krydret med dokumentariske udtalelser fra de skoleskydere, der i det virkelige liv har begået ugerninger. Det vidner om research på originale skoleskydere, og det giver bogen et godt strejf af autentisme.