Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Stalins datter PDF Udskriv Email

 

 

 

Rosemary Sullivan
Stalins datter
599 sider
Informations Forlag

Med en imponerende checkliste, et næsten utælleligt antal kilder og med en pen, der flyder på bedste måde fortæller forfatteren den fantastiske historie om Stalins datter, der flygtede fra Sovjetunionen og bosatte sig i USA.
Man kan undre sig over, og det fortæller bogen meget lidt eller slet ikke, om hvor pengene kom fra til at rejse her og der og allevegne for at få et liv til at gå. 
Men spændingen bliver holdt hele vejen igennem hvor vi også får et meget nuanceret billede af Stalin. Nogle fortæller, at hans evne til at fokusere så fuldstændigt på den, han talte med, at vedkommende følte sig på det nærmeste intimt forbundet; egenskaber som datteren mange år senere fandt hos sine senere kærester.
Samtidig beskrives hun som et menneske, der nærer en omsiggribende lidenskab,  som, hvis det fik lov, kunne opsluge de mænd og kærester, der kom i nærheden af hende, så de blev nødt til at bakke, ja nærmest vægre for sig. Det er lige til en psykologisk afhandling om et kæmpehul af mangel på ægte kærlighed, som ikke blev den lille pige forundt, som så langt senere i livet gør alt, hvad hun kan for at nå den, men skubber interesserede fra sig.
Sådan er det dog ikke hele vejen igennem, og vi får historien om flere af hendes kærlighedsaffærer, der er smukke. Men alligevel er rammerne om den begrænsede.
Så får vi naturligvis en masse, masse spændende historier, og også fotos, af bl.a. de mennesker, der hjalp hende undervejs i verden efter tiden langt væk fra farmand og det Sovjet, han havde skabt.
En utroligt spændende bog, man får lyst til at læse i ét hug. Hvad vi så til gengæld ikke magter, hvad angår 600 sider.
Vidunderlig læsning.