Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mobilitet og tilknytning PDF Udskriv Email

 

Karen Valentin og Karen Fog Olwig
Mobiltet og tilnytning
2223 sider
Aarhus Universitetsforlag

 

En særdeles aktuel bog hvis man er interesseret i forskning og analyse omkring migranttilstrømningen til Europa og i særdeleshed til Danmark. 
Bogen sætter fokus på migrantlivet i det globaliserede Danmark og tager det hele under én hat; nepalesiske studerende, ukrainske landbrugspraktikanter, filippinske au-pair-piger og palæstinensiske flygtninge.
Bogen søger at belyse de sociale, økonomiske og kultureller årsager og skismaer, der får mennesker på diverse kontinenter til at forlade deres hjemland.
Bogen illustrerer, hvorledes f.eks. flygtningens mobilitet er afhængig af såvel netværk som den statslige tilknytning, når f.eks. ydelsen fra de sociale foranstaltninger udebliver.
Forfatterne analyserer godt og grundigt, hvorledes adgang til buskort, cykler eller endda kørekort markant udvider deres sociale handlingsrum og binder dem mindre stramt tidsmæssigt. Denne adgang er dog i høj grad medieret af deres sagsbehandleres beslutninger om, hvilke ekstraydelser, de må få samt af hvilke tilbud kommunen dækker transportudgifterne for.
F.eks. falder traumebehandling under regionerne, og traumatiserede flygtninge skal ofte selv betale for transporten til behandlingsstedet, hvilket kan gøre, at de opgiver behandlingen.
Sådan er bogen fyldt med eksempler på, hvorledes en hverdag kan fungere for en migrant. Og dermed kan den udvide og nuanceret synet på nye befolkningsgrupper, der i disse år kommer ind over Europas grænser.
Bogen dækker meget bredt lige fra krigen i Bosnien og Hercegovina og det, som den afstedkommer af flygtningestrømme og til au pair-pigers fremtidsperspektiver godt hjulpet på vej af Danmarks værtsfamilier.