Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kuppet i Chile PDF Udskriv Email
Morten Lassen
Kuppet i Chile
430 sider
Informations Forlag
Det er rigtigt spændende at læse om tiden efter Pinochet-magten i Chile. Om hvordan hans arrestation i London fører til noget, der skulle være en altoverskyggende retssag, men som bliver forpurret gang på gang af Pinochets folk, der klamrer sig til, at en udlevering ikke kan finde sted på grund af mandens helbred og alder, mistanke om hvordan Pinochet snød advokaterne og ikke får sin fyldestgørende retssag.
Interessant er det også at læse om, hvordan USA i halvtredserne som påstået bolværk mod socialismen iværksatte en lang række udvekslingsprogrammer, der skulle "træne" latinamerikanske studerende i moderne økonomi ved amerikanske universiteter.
Centrum for dette program var Chile, og med masser af magt, politiske og økonomiske midler blev Chile forsøgt fastholdt i dette program, og så duer det jo ikke, at der kommer en Allende ind over og skal forstyrre denne verdensorden, kunne man jo så lidt humoristisk sige.
I hvert fald blev han i september 1973 sat fra magten, og vi får en lang række detaljerede beskrivelser af, hvad der skete i dagene op til, dagene efter og i særdeleshed årene efter Allendes fald.
Mange ideologer på venstrefløjen stod tilbage med et vakuum, for hvad skete der nu, og hvorfor skete netop dette, når drømmen om overgang til socialisme sank i grus.