Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dan Turell - hele historien PDF Udskriv Email

 

 

 

Steen Møller Rasmussen
Asger Schnack
Lars Movin
Dan Turell - hele historien
539 sider
Informations Forlag
 

Et skønt minde om Dan Turell. Dan var en poet ud over det sædvanlige, og som mange andre kunstnere før og efter ham, døde han for ung og desværre også præget af et langt liv udi kunstnerens ensomhed og hang til døgnlange drukture - i oplad eller aflad. Vi får en masse at vide, ikke bare om mennesket Dan Turell men også om den stribe af kulturpersonligheder, der hørte med til kredsen omkring ham, og det er her, bogen er virkelig interessant. Hvilke kredse interesserede denne digter, hvem kunne man forestille sig inspirerede ham, og hvem sagde ham absolut ikke noget.
Vi får en lang række meget personlige interviews med folk og familie omkring Dan, og vi får flotte skildringer i noteform om Dan Turèlls liv og levned, hvornår oprøret mod autoriteterne begyndte, og hvordan han elskede at synge Der er Lys i Lygten, Lille Mor, når moderen kørte ham ud for at blive passet.
Et pragtfuldt håndværk, der delvis er genoptryk af tidligere værker om Dan Turell, men som også indeholder nye ting og under alle omstændigheder virkelig synes at leve op til at beskrive hele historien om en digter, der giver genlyd langt ind i mange, forskellige rækker den dag i dag.