Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Adel PDF Udskriv Email

 

 

Lars Bisgaard &
Mogens Kragsig Jensen
Adel
592 sider
Gads Forlag

 

 

 

Et ganske unikt, formidabelt gennemarbejdet og lærerigt værk om den danske adel siden 1849.
Udover at få indsigt i de kredse, de fleste af os aldrig kommer i, og mange af os må nøjes med at se ved globryllupper på TV, så fortæller forfatterne af karsken bælg om danmarkshistoriens epoker de sidste par hundrede år, og minder os forresten også om, at opfører man sig ikke ordentligt, om man er menig- eller adelsmand, så kan man meget hurtigt få ørerne i maskinen. Hvilket for adelsstandens vedkommende vil sige, at få frataget sine adelstitler.
Bogen er spækket med flotte billeder af de store herregårde, slotte og -sæder, ligesom vi får flotte illustrationer af ordenstegn, s/h-privatbilleder, stamtavler samt mange beskrivelser af adelens betydning idag i et demokrati, hvor glansperioden ligger langt, langt væk, og hvor det ofte er en linedans at få det hele til at køre.
Man kan blive ved og ved med at læse i bogen. Er man nysgerrig på Danmarks historie, og de politiske beslutninger og forviklinger, der var med til at stadfæste som at svække den danske adel, og dennes ihærdighed for at bevare, hvad bevares kunne af storhed, stolthed og ære, så er det her en lækkerbidsken. Indtil videre uovertruffen.