Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Må jeg hjælpe dig PDF Udskriv Email
 
Lone Overby Fjorback
Må jeg hjælpe dig
219 sider
Gads Forlag
En superdejlig selvhjælpsbog, der løfter energien opad. Der er SÅ mange gode ting i denne bog, som henvender sig til ikke bare de, der er deprimerede, angstfyldte, stressede eller lider af andre folkesygdomme. Det er også guf for folk, der bare vil checke af, om den måde, de lever på, er sund og stærk, eller om man er på vildspor, eller hvad man kan gøre for at leve optimalt og undgå at komme ind i en eller anden form for kronisk afmagt.

Hvordan bliver man glad?

Ved at gøre noget godt for andre.

Vi bekæmper sårbarheden ved at skrue ned for glæden.

Store lidelser opstår, fordi vi er grådige og uopmærksomme.


Og mange, mange andre læresætninger, som kan stå alene, og som i bogen er sat ind i diverse sammenhænge.
Bogen er skrevet for folk, der er deprimerede, stressede og udbrændte  - eller er ved at blive det.
Forfatteren fortæller en masse om, at medicin KAN være nødvendig, medfølelse ER nødvendig, og mindfulness, fordi det kan lære en at tage imod livet igen.
Det meget spændende ved bogen er, at den ikke på nogen måde er fordømmende overfor hverken medicin eller den mere alternative helbredelsesform, mindfullness og yoga. Nu er forfatteren også selv psykiater og storforsker i mindfullness og dens helbredende virkning. Måske kan det ikke undre.
Men det gør rigtig godt, at hun tager alle i sin favn, tager læseren alvorligt og øser af sin viden på området - og kærlighed til mennesker. Alene overskrifterne på kapitlerne:
Må jeg hjælpe?
Hvorfor har vi det så dårligt?
Taknemmelighed er glædens gps
Kærlighed venlighed - hjertets indgang il mindfullness.
Yoga - kroppens indgang til mindfullness.
Bliv rask - og bliv ved med at være det.
Og så videre.

Positive og opbyggende statements fra en forfatter og en fagkvinde, der ved nøjagtigt, hvor hun skal sætte ind for at hjælpe en stresset og deprimeret mand eller kvinde i hverdagen.
Flot og enkel udgivelse hvor forfatteren fortæller sin personlige historie om, hvorfor hun begyndte at forske i mere utraditionelle metoder til helbredelse. Hun havde beskæftiget sig som lægevikar i psykiatrien, så hvordan folk blev behandlet og begik selvmord efter udskrivelsen. Det fik hende til at ville forsøge at gribe tingene an på en anderledes, lyttende og empatisk måde. Idag er hun  ph.d. samt overlæge og seniorforsker ved Århus Universitet.
Denne bog ser ud til at være en lille del af de høstede erfaringer. Hvor var det godt, hun gjorde sig disse erfaringer til gavn og glæde for dem, hun behandler, og for vi læsere. Der egentlig hele tiden er i behandling, mens vi læser.