Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den usynlige vogter PDF Udskriv Email

 

 

Dolores Redondo
Den usynlige vogter
440 sider
Hr. Ferdinand

Nærværende forlag er ekspert i at udgive kvalitetskrimier. Det her er ingen undtagelse, og kan man bruge et fortærsket ord som, at den er umulig at slippe, så gør vi gerne det.
Noget af det, der gør denne bog til kvalitetskrimi er, at som mange andre fra forlaget er der historiske islæt, noget genkendeligt fra rimeligt mange år siden, og så urimeligt mange år siden.
Læs bare på en af de første sider, hvor Walt Disneys Snehvide får et ord med på vejen om, at det ikke er et æble, men et fortryllet æble. Og en sides penge længere fremme, hvor vi får at vide, at en dyster renseslsesceremoni og en ældgammel, ond, jordisk urkraft har mærket unge pigers kroppe: Deres tøj var flænset i stykke og kønsbehåringen barberet af.

En politikommissær bliver sat til at lede efterforskningen af forbrydelsen på ofrene. Hvilket bringer hende tilbage til den landsby, hvor hun blev født. Så har vi også et melodramatisk tema indenfor i bogen, der er præget af solidt sprogbrug, der gør bogen til spændingslitteratur og ikke bare en krimi.

Bogen er første bind i en ny, spansk spændingstrilogi.  Sproget vil sikkert være en anelse for gammeldags for nogen, ligesom tempoet af andre sikkert vil efterlyst skruet op.

Men der er mere end rigeligt plads til episke romaner med mord, opklaringer, dramaer og gåder der bliver behandlet på nænsom og næsten ophøjet vis.