Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Forstå dine spisevaner PDF Udskriv Email

 
 
Julia Buckroyd
Forstå dine spisevaner
246 sider
Dansk Psykologisk Forlag
 
En psykologisk meget velfunderet bog der dybest set handler om den tillnytning og adskillelse, der er både så sund og vigtig og nærende, og som også kan være så smertefuld, at den får konsekvenser for vores adfærd lang op i livet.
Nu handler bogen officielt om, at man skal forstå sine spisevaner. Det er jo også noget konkret, man kan forholde sig til. På et dybere plan handler den om at gøre sig fri af forældres faste greb, straf og magt, mangel på såvel vist og udvist kærlighed, og hvordan man bliver ved med at gentage det mønster, man oplever i barndomshjemmet, hvis man ikke får gjort op med sit tidligt tillærte billede af, hvordan verden ser ud.
Bogen er fyldt med øvelser og gode spørgsmål, så man selv kan gennemgå sin barndoms spise- og hjemmemønstre og måske herigennem blive klogere på sig selv og måske endda se lys for enden af tunnelen, hvis man lider af en eller anden spiseforstyrrelse. Der kan spænde over de mere tunge som anoreksi og til, at livet er yt uden en flødeskumskage hver dag.
Her er også madbeskrivelser på et mere samfundsorienteret plan -, hvor man begynder at tænke over, at i de dele af verden, hvor der er mangel på mad, bliver den værdsat, hvor maden ofte i vores del af verden bliver det modsatte - og anvendt i f.eks. gadekampe. Ren overflod.
En klog bog.