Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Spanien PDF Udskriv Email

Nellie Vierhout
Spanien fra hulemalerier til imperium
218 sider
Mellemgaard
På en eller anden måde får man langt større respekt for et stort land, når man kender til dets historie, dets kampe, dets nuancer, dets herskere og undersåtter. Humoren og barskheden i landet. Fra 0 til overflod. Fra ukendt territorium til magnet indenfor kultur og turisme.
 En sådan perle er bogen her, der udover at komme langt omkring med nøjagtige årstal, samfundsmæssige substanser og historiske sammenhænge leverer noget til tænkeren. Noget der rækker udover Spanien.
Man kunne tjene mere på krig end på fred. 
Det ved man jo godt, men det er godt at få opfrisket.
Kærlighed til sproget var en del af den præislamiske beduinkultur.
Sagt i en bisætning men sagt med en dybere forståelse af, at sprog og anvendelsen af sprog, gloser, syntakser og nuancer er en del af det, der driver et samfund og gør, at visse politikere har lidt nemmere ved at vinde ynde, magt og genklang, enten i et lige så veluddannet miljø eller også af et miljø, der lixtalmæssigt ligger noget lavere.
I kristendommens dage var der heftige, teologiske diskussioner diskussioner . . . . . 
En viden der lægger op til, at Islam slet ikke indebærer de muligheder for modsætninger, f.eks. i en treenig Gud, og at disse religioner er så langt fra hinanden, at al dialog i grundstrukturen er udelukket, ganske enkelt fordi man ikke taler på samme bølgelængde.
Sådan glider hele bogen fremad i en skøn videnssamling om arabere, katolicisme og krigsmestre, hver især emner der har fået Spanien til at vækste. Men også en bog der fylder med al sin viden og giver noget at tænke over, når man forsøger at dømme eller forklare,, hvorfor verden idag er skruet sammen, som den er, og hvorfor verdens ledere ofte har så svært ved at enes.
En oplevelsesrig bog om Spanien og en bog iøvrigt at blive klog af.