Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det forsvundrne bibliotek PDF Udskriv Email

 

 

A. M. Dean
Det forsvundne bibliotek
413 sider
Forlaget Punktum

Verden står overfor et af de helt store mysterier selv så mange år efter, at  biblioteket i Alexandria er forsvundet.
Vi får serveret en konspirationsthriller, der rykker i nakkehårene og ikke lader de store navne meget efter, når det handler om magi, kultur- og religionsmysterier, gedulgte forbrydelser, sammensatte motiver og nuanceret og strategisk tænkning inden for store tings fald.
Sproget er smukt, dialogerne er velskabte og gennemarbejdede, og man mærker på en gang historiens vingesus og imperiernes fald, mens man side for side håber, at der er en forklaring på bibilotekets forsvinden.
Ifølge et af sagnene indeholdt biblioteket 700.000 værker, der gik til grunde i en brand 47 år før Kristi. Andre mener, at der brændte væsentligt færre bøger, og der er stor uenighed om, hvordan biblioteket var lokaliseret rundt om i Alexandria.
Var det hærførerne, der havde en finger med i spillet, hvem havde interesse i at udslette en enorm mængde viden, hvad skete der egentlig med biblioteket, der gik til grunde nogle få århundreder efter dets tilblivelse.
Man kommer ved gennemlæsningen af bogen i kontakt med den enorme viden, man gerne vil have, og som på en eller anden måde bliver uerstattelig, når man skiller sig af med den, man sælger den, eller den bortkommer. Så har man erindringen, men er det også viden?
En spændingsbog, der lægger op til mere end at være blot spænding.