Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Min vej ud af Nordkorea PDF Udskriv Email

 

Ensun Kim
Min vej ud af Nordkorea
202 sider
Informations Forlag

En spændende bog der giver et godt billede af hvor forfærdeligt det kan være andre steder i verden, og hvordan man skal glæde sig over friheden. Vejen mod friheden, den ægte indre frihed, er ofte lang og trang, og har man sin frihed på det ydre plan erstattes den følelse ofte af manglen på åndelig frihed.
Den her bog handler om vejen mod begge dele.
Den 11-årige Eundsun begynder i 1997 en ni år lang flugt sammen med sin mor fra Nordkorea væk fra et helvede, en hungersnød og en indespærring i et regime, der gør, hvad de kan for at holde folk på plads.
Kampen er hård, for den lille familie skal forlade et land, de er født i, skal sige farvel til deres identitet, og ved et sted, at farerne og grusomhederne på deres vej mod friheden er så stor og grusom, at man skal være mere end heldig for at nå frem til en lys tilværelse.
Vi følger helt ned i detaljen og med spænding som en krimi den farefulde færd via Kina, en barnefødsel og den grusom mand til Eunsuns mor, og hvordan de bliver afhentet midt om natten af et kinesisk politi, der bestemt heller ikke lægger fingrene imellem.
Endelig, endelig på en tur over pigtråd og Mongoliet når de frem til Sydkorea. What a relief.
Sidder vi med hjertet oppe i halsen efter at have læst denne livsbekræftende og spændende bog, så må man tænke på, hvor hjertet så har siddet hos forfatteren og moderen dengang i halvfemserne og i årene fremover.
Sikken beskrivelse.

 

 

 

 

Anmeldes 15. november.