Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Bent Fabricius Bjerre PDF Udskriv Email
 
 
 
Danni Travn
Bent Fabricius-Bjerre
312 sider
GyldendalForsidebillede og indhold matcher perfekt. Førstehåndsindtrykket er ulasteligt, nydeligt, charmerende, nobelt, elegant og til u.g. med et perifært minus. Forfatteren formår at sammenfatte viden, facts og holdninger omkring Bent Fabric på en måde, så vi får legenden i dansk underholdning lyslevende ud i stuen, og så hans figur giver lærdom, og tager man munden fuld, har bogen en næsten terapeutisk virkning på folk som os, der godt kan lide at søppe rundt i eget navnepilleri og problemer. Bent skyder dem til side og kommer videre og lærer bare noget af det. Sådan!
Bevares, bogen er behæftet med irriterende småfejl, der må få den gamle ronkedor til at trække umærkeligt på smilebåndet. F.eks. er verdenshittet Jamaica Farewell i bogen blevet til Jamaican Farewell. Endvidere bliver Nina og Frederik omtalt som den største, skandinaviske popgruppe, selv om de nu altså kun var en duo. Hvilket de da også bliver til et par sætninger længere fremme i bogen. 
Når det er nævnt, skal det siges, at her er tale om en absolut morsom, vedkommende og lærerig biografi, hvor man har det ganske velfornøjet med, at Bent gennem livet har set stort på kontrakter og problemer. Han ser nemlig lyst på livet.  Vi trækker på skuldrene og siger pyt. Det skal nok gå det hele . . . . Videre.
Vi får en hel masse at vide om, hvordan Bent lærer at klare sig under mange vilkår, som de fleste andre utvivlsomt i misforstået finhed ville være stået af på. Da man ikke havde et studie, lejede man sig ind i feststalen på en teknisk skole, vi får at vide, hvordan han rejser kapital i en fart med hjælp fra familie og venner til at lave et lynraid og overtage en aktiemajoritet, vi får at vide, at Matadortemaet er indspillet på et nødtørftigt klaver klaver med et lille twist fra stemningen, der jo nok har gjort temat så elsket, og vi får at vide, at et af Bents valgsprog er "tror du på det, så prøv det".
Går det, så går det, går det ikke, så lærer man det og AF det. 
Det har Bent selv brugt som pejlemærke hele sit liv. Man skal have det sjovt, og man skal bare videre. Nederlag kan ikke bruges til noget, og selv i sorgens stund, da han mistede sin første kone, Harriet, skulle der ikke sørges, man skulle bare videre. Det beundrede mange ham for, selv om hæderkronede psykologer nok ville være ganske uenig med ham i, at han ikke ville få det bedre af at sørge og gå op i den.
Bent Fabricius-Bjerre har gennem livet haft et enestående  talent og en evne til at forvalte det, som var sammensat af såvel det kunstneriske, det arbejdsmæssige, det faglige og det økonomiske.  Vi får et meget flot billede af en mand, der har haft succes, som er blevet langt op i årene, og hvis ord bør vægte, når man står foran livet og skal i gang, og når man står midt i det hele og skal træffe vigtige valg. Det er lige før, man får lyst til at spørge sig selv:
Hvad ville Bent have gjort.
Han ville have gjort det enkelt og godt. Som han siger  i bogen:
"Jeg forenkler nok alting".
Med et lang, succesrigt, oplevelsesrigt og lykkeligt liv, sådan virker det i hvert fald, er det åbenbart det enkle, der driver værket bedst.
Og den holdning og Bents egen kommer med al tydelighed frem i denne dejlige bog.