Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Skyggedrengen PDF Udskriv Email

 

Carl-Johan Vallgren
Slyggedrengen
348 sider
Modtryk

En thriller og et virkelig godt stykke håndværk. En sommer forsvinder en lille dreng fra tunnelbanen i Stockholm; en kvinde hjælper ham op ad trapperne, og væk er han. Mange år senere forsvinder også drengens bror.
Så begynder optrevlingen af en historie, der går tilbage til Den Dominkanske Republik, hvor grunden til en mægtig familieformue blev lagt i en fjern fortid fyldt med gru og uhygge og overtro; den forsvundne brors familie vel at mærke. Og så går thrillerren såvel over stok og sten som over det indre hjerteblod, der på fandenivoldsk vis kommer på arbejde, når sandheden dukker frem for dagens lys og delplots og plots åbenbarer sig i horisonten.
Måske kan man bruge ordet naturtro om en bog. Kan man det, så er denne thriller naturtro ned til mindste detalje. Fænomenalt godt skrevet, og det er nok fordi forfatteren går nye veje og betræder nye fodspor denne gang. Den er top-autentisk og skrevet med den kløgt, der kommer af, at en velbevandret og erfaren forfatter er i stand til at overraske sig selv og overrumple læseren.
Det gør bogen undertiden nærmest magisk og opløftende, at forfatteren på et tidspunkt selv er blevet tilbudt hjælp med børn af en kvinde -, men afslog. Og såden har det plot - hvad kunne der være sket med børnene - siddet i ham.
Skønne miljøbeskrivelser ledsaget af en utrolig tæt fornemmelse af sproget. Det gør bogen interessant; visse steder og visse passager tror man næsten, man er midt i en film. Måske ER bogen nærmest oplæg til et filmmanuskript.