Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mit liv som en Fønss PDF Udskriv Email

 

 

 

Stefan Fønss
Mit liv som en Fønss
228 sider
Skriveforlaget

Man kan undre sig over, at en ord-kapacitet og ædel udtaler som Stefan Fønss, der gennem årene og i bogen her, er så meget efter andres mangelfulde stavemåde og fejl i ord på side 208 selv gør sig skyldig i at skrive bagerst, som det først officielt måtte hedde efter 1986, når det nu engang oprindeligt hedder bagest. Som anmelder kan man klukle, som læser tænker man, nå, ja, han vil gerne være med på noderne. Selv om det ikke er så kønt.
Bogen som helhed er nu overordentlig spændende i sin genre. Det vrimler med navne fra showbizz og mediebranchen, og man får en masse lokalhistoriske anekdoter i tilgift, så man virkelig forstår betydningen, at nogen kan fortælle om det, der virkelig har optaget en gennem barndommen og livet.
Stefan Fønss skriver godt, og så får vi altså også det hele med omkring forhistoriern i hans familie, og hvor hans far, Volmer Sørensen, ikke blev koncertpianist, og hvorfor ditten og hvorfor datten.
Lidt trættende i starten, men det giver egentlig et ok billede af showbizz-folks baggrund, så det er ok. Hele vejen igennem er der stikpiller til faderen, som han bestemt ikke havde det for nemt med, og der er også selvransagelse, idet Fønss selv erkender, at nogen ideel far var han ikke. Man aner, at karaktertrækkene eller modellen fra Volmer Sørensen, er trådt igennem. Det har børnene iføle hans egne udsagn i bogen dog tilgivet ham.
Der er stavefejl i bogen, f.eks. på side 185, hvor det naturligvis ikke hedder frivilligere hjælpere. På en eller anden måde glider det ned, for i showbizz går tingene hurtigt, og der skal være plads til fejl med det tempo, folk taler i og skriver i, når de skal have en tekst over scenekanten.
Og meget kommer der over scenekanten på de godt 200 sider, bogen varer. Alt fra nytårsaften på hospitalet, til sammenholdet i branchen, til fascninationen og bitterheden og farmand Volmer og til, hvorfor ægteskabet med Lisbet Dal ikke gik.
Vi kommer egentlig ganske tæt på Stefan Fønss, helt fra de små drengeår, over skoletiden og til den foredragsholder og talende begavelse, han er i dag.
Fin bog.