Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

1814 - Krig, nederlag, frihed PDF Udskriv Email

 

Rasmus Glenthøj og Morten Nordhagen Ottesen
1814 - Krig, nederlag, frihed
392 sider
Gads Forlag


Et meget smukt værk. Hvad kan blive mere rigtigt end at sætte en dansk historiker sammen med en norsk ditto og få de to til at nedkomme med en bog, der omfatter al tænkelig bearbejdning og historie om det, der skete forud for og under 1814, hvor Danmark led et formasteligt nederlag til lands og til vands og tabte Norge.
Bogen er en sand guldgrube af viden og interessant historiske perspektiver, fyldt med kilder, fantastiske illustrationer, sproglig skarphed, præcis historiefortælling og engageret foredragsstil.
Den særlige interesse, historieinteresserede har i sagen om Norge bliver levendegjort med en sjælden kærlig pen. Det er helt tydeligt, at de to forfattere har gjort et meget stort stykke arbejde for at nå frem til en fortælling, som kan bruges som vidne på læreranstalter, i skoler og på hylderne hos mennesker med trang til at få forløst historiens højdepunkter:
Vi får ALT at vide om krigsårene 1807-1814 og hvorfor de år af forfatteren betegnes som året 1814 og ikke 1864, at Danmark blev en småtstat.
Et fremragende værk, spændende som en roman. Og så er det vitterligt sket.