Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Lev sanseligt af Winnie Dunn

Winnie Dunn
Lev sanseligt
268 sider
Dansk Pyskologisik Forlag

En rigtig spændende måde at se de forskellige, menneskelige psyker på.

Måske kan du lide fyrværkeri, høj musik og ekstremsport?
Måske foretrækker du at læse for dig selv eller at købe ind på nettet i stedet for at gå i indkøbscenteret?
Måske har du problemer med at arbejde i støjende omgivelser?
Eller måske kan du uden problemer ignorere forstyrrelser?

I Lev sanseligt forklarer Winnie Dunn, hvordan dine individuelle sansemønstre påvirker den måde, du reagerer på over for alt, hvad der sker for dig dagen igennem. Hver af os kan identificere os med et af fire sansemønstre. Ved at bruge spørgeskemaet i denne bog kan du finde frem til dit eget sansemønster og sammenligne det med din partners eller din kollegas. Det har nemlig stor betydning for, hvordan man løser sansemæssige konflikter derhjemme og på arbejdet.

Når du kender dit sansemønster, vil du være i stand til at vælge netop den rigtige påklædning, det rigtige job eller det rigtige hjem og forstå, hvorfor du træffer disse valg.

Det er det ene.

For behandlere af børn vil der være guld at hente.

Bogen hævder, at vi alle har en sensorisk profil, som driver den måde, vi strukturerer vores rutine og dagligdag på. F.eks. når du skal vælge hus, vores klædeskabe, designe vores menuer, og interagere med kolleger, venner og familiemedlemmer. De fire profiler undersøgt her er tilskuere, sensorere, fravælgere og søgere. Det er kodeordene, som afgør, hvordan vi agerer i verden, og hvordan vi undgår farlige situationer med psykisk belastning.

For børn med f.eks sensoriske problemer ibehandlingen, kan undgåelse betyde screaming på høje lyde eller ændringer af kropsstilling, mens søgeren kan begynde at blive aggressiv smadre ind i ting. Undvigeren er tilbøjelig til at reagere på deres sensoriske behov ved at skabe højt strukturerede indstillinger og rutiner, mens søgeren ofte skaber støjende og visuelt spændende miljøer. Men de forslag kan tilpasses og overføres du gør dit barn mere komfortabel - og nogle gange, bare lære, hvordan dit barns adfærd passer ind i et billede af sensoriske behov som normal kan hjælpe helt af sig selv.

Vildt spændende. En kategorisering og profilering af folk der får Kender du typen til at ligne en ugebladsquizz.