Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Leonardo Da Vinci af Fritjof Capra


Fritjof Capra
Leonardo Da Vinci
326 sider
Informations forlag

Et klokkerent eksempel på hvorledes en "biografi" og en bog om en af de helt store kan igangsætte ting og handlinger inde i en selv, som man ellers synes at skulle deltage i tusind timers coaching og tilsvarende antal psykoterapikurser for at få gang i. Man finder så at sige den kreative åre, skaberværket i sig selv, ved at læse denne dejlige bog om en af de absolut største tænkere og far for et stort kapitel i videnskabens historie.
Den iagttagelsesevne, den betagende form for filosofi den intellektuelle kapacitet som det store menneske har haft med sig, det bringer han videre gennem forfatterens beskrivelser.
Vi får leveret hele historien om Leonardo da Vinci, hans gøren og laden tillagt en lang række betragtninger og anekdoter, som gør bogen til særklasse, og som på en meget elegant og besnærende måde formidler den kunstart det er blot at være såvel betragter af som udøvende i og trendsetter for tilværelsen for så at kunne delagtiggøre menneskene herunder eftertiden i sine optegnelser.
Forfatteren er fysiker og sysemteoretiker og har dermed haft god baggrund for at gå ind i Leonardos enorme verden, hvillket bl.a. består af 6.000 bøger og optegnelser bl.a., og forfatteren er endvidere tilknyttet et center for økologiske studier i England, han afholder managementseminarer, og han er også tilknyttet et lederskabsprogram på Berkerley-universitet i Californien.
Denne volume og spændvidde hos forfatteren må alene kunne stå som garant for modtagelse, analyse og videreformidling af de enorme mængder materiale, Leonardo da Vinci var igennem på HANS tidspunkt.
Men forfatteren kan mere end at gå ombord i stoffet. Han kan også delagtiggøre os i Leonardos tanker og  på en yderst levende måde.
Vi får stoffet serveret, så vi bliver ydmyge, og trods bogens relativt beskedne sidetal når vi enormt langt omkring den store mester, alle hans luner, påfund, morsomme historier, skæve tilsnigelser. Historien om hvordan hans onkel blev faderfigur for Leonardo, hans tilgang til broder Luca, hans opsang til lærere, læger og sygeplejerske, der burde forstå, hvad et menneske, hvad liv og sundhed er - og naturligvis scenekunstnerern Leonardo, der i al sin genialitet frembringer en løve som bidrag til en overdådig underholdning, der på den måde blev forvandlet til et symbol på de fredsforhandlinger, der blev ført mellem den franske konge og paven.
Et underholdende værk om Leonardo, en meget, meget betagende, inspirerende, motiverende - og også humoristisk bog.