Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Børshaj af Lars Tvede

Lars Tvede
Børshaj
300 sider
Jyllands Postens Forlag

Lars Tvede kommer mod slutningen af bogen med nogle pudsige betragtninger. F.eks. mener han, efter at have betragter delfiner følge sejlbåden, at delfiner er ret intelligente "deres hjerne er faktisk større end vores. Men de har ingen hænder, og måske er det derfor, de aldrig har skabt en civilisaition. Det har vi mennesker som bekendt (både hænder og civilisation), men det tog os afsindig lang tid at komme til, hvor vi er. Og det tog iøvrigt endnu længere tid, inden naturen fik skabt os".
Ideen med at reflekterende tanker ind imellem og efter ellers handlingsorienterede kapitler er god nok og kan nogle gange godt fungere. Her fungerer den bare ikke rigtigt. Der er for meget tomgangs-snak. Man kan jo med rette diskutere, hvorvidt en større hjerne er proportionale med intelligensniveauet, om der skal hænder til for at udgøre en civilisation, og om hænderne er menneskeskabte. Endvidere vil man kunne mindst diskutere, hvorvidt der er gået 700 millioner år mellem amøber og til dinusaurer. I værste fald er der mange af postulaterne, der måske ikke helt tåler granskning af naturvidenskabelig karakter. Mon Lars Tvede har reseachet sine emner helt igennem.
Lars Tvede har en ordentlig historie at fortælle. Det er der slet ingen tvivl om. Han er alt andet lige nået et ordentlig stykke rent kapitalistisk og dermed samfundsmæssigt. Og den historie bliver da også fortalt i bogen og er rigtigt, rigtigt spændende. Her er mange guldkorn at læse, naturligvis. Forklar din idé short, sharp and simple.
Dette motto burde have været en synops for bogen hele vejen igennem. Kort, klar, simpel. Det burde bare have været blevet ved det. Der er for megen tomgangssnak nu og da og alenlange opremsninger af ting og overvejelser om, hvad vore hjerner kan præstere, hvor mange millioner ditten, der skal for at iværksætte datten, og det er som om, at vi bliiver overvældet af alt det, som Lars Tvede nødvendigvis må have inde i sin hjerne af tanker, idéer og overvejelser, som bare skal ud på én gang.
Men hold op hvor er bogen i mange og lange passager også drønspændende. Forretningsliv med fart over feltet, og der er ingen tvivl om, at der er meget i bogen at hente for folk, som vil begå sig vel på de finansielle markeder. For DET kan Lars Tvede naturligvis, hvilket han ofte tidligere har bevist såvel i ord som handling.
Så igen - første halvdel af bogen er til UG. Her skulle man egentlig nok have stoppet for at stramme godt op. I sidste halvdel kniber det med at holde interessen gående på grund af de mange teorier og meninger, som Lars også gerne vil have luftet.