Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Lånte Fjer af Paula Fox

Paula Fox
Lånte Fjer
262 sider
Forlaget Ries

Man bliver for alvor prøvet på varetagelsen af sine relationer her. Man bliver blød om hjertet, øm i knæene og har nogle gange lyst til at skrige højt af harme og ulykkelighed over den skæbne, mennesker kan tildrages. Vi magter næsten ikke altid at læse hver sætning til ende, for hvad venter der nu af drama og ulyksaligheder for enden af sætningen.
Sådan fungerer Paula Fox´ erindringer, og sådan nogle har vi godt af fra tid til anden. For at blive mindet på, at menneskeskæbner og biografier er andet end præstationer og succes i erhvervsliv og lærdom med lykkelig udgang på kærlighedens vildveje.
Man tænker kors er det muligt, men naturligvis er det muligt, og de præstationer, hvormed Paula overlever sit barske liv kan give os andre et fingerpeg om, hvordan vi overlever, når livet gør ondt.
Bogen er én lang række af onde handlinger, som gennem opvæksten er pådraget forfatteren på alle mulige eksotiske lokationer fra Cuba til Hollywood. Men også en skildring af den visdom og det livsmod, der holder en lille pige oppe fra barn til voksen ikke på grund af - men på trods af.
Her er ikke tale om et terapeutisk udstillingsvindue, idet bogen kan læses som roman om på det nærmeste et hittebarn, der fra landsdel til landsdel, fra ynkelige, følelsesmæssige bøjer i følelsernes oprørte hav vokser op.
Vi kommer rigtig meget ud i overdrevet af afsky, medlidenhed, vrede og tristesse.
Og oplever på sidelinjen hvorledes de barske realiteter fra forældrenes kulde og hendes egen datters kulde indprenter sig spor, der kan afstedkomme bestsellere, og som til syvende og sidst i dette tilfælde lader til at slutte med en happy end i nogle af de store musikkredse i verden. Således er der da lidt retfærd til, synes man at ræssonere.
En varm bog, man må ånde godt igennem efter at have slugt. Hvilket menneske tåler afvisning. Det menneske der affinder sig med sin skæbne.  Paula Fox er en af dem, der har affundet sig med den -, til gengæld har hun så bidraget til litteraturen med så fine værker, at historien om den lidende kunstner, der skulle så gruelig meget igennem for at nå ud med sine værker, det er netop sådan en historie vi taler om.
Sprogligt stram og velkomponeret, engageret og spændende hele vejen igennem.