Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kvinderne på stranden af Tove Alsterdal

Tove Alsterdal
Kvinderne på stranden
367 sider
Mrs. Robinson

Den fungerer virkelig, den her thriller, som er debutromanen fra Tove Alsterdal, som gennem en menenskealder har været journalist og redaktør og skrivende i det hele taget i Sverige.
Romanen handler om kriminalitet i sværvægtsklassen.  Menneskesmugling og menneskehandel af grov karakter. De stakkels mennesker ved jo snart ikke, hvad der er op og ned i en totalt hjælpeløs rolle, hvor den udnyttelse og ydmygelse iværksættes uden skrupler. Til allersidste åndedrag hvor man jo bare kan smide staklerne i vandet igen, når pengene er kommet på bordet.

Samtidig med at en ung kvindelig turist gør det chokerende fund af liget af en sort mand på stranden ved den spanske sydkyst, redder den eneste overlevende fra en illegal immigranttransport fra Afrika  sig i land samme sted. Og mens disse begivenheder udspiller sig, modtager den unge scenograf Ally Cornwall i New York en mystisk pakke fra Paris, afsendt af hendes bortrejste (og måske forsvundne) mand, freelancejournalisten Patrick Cornwall og indeholdende en cd med billeder af en flok unavngivne mænd. Dette er startskuddet til Allys lange, komplicerede søgen efter sin mand over tre kontinenter, der ikke bare på smertelig vis konfronterer hende med hendes egen fortid, men også fører hende ud i alle tænkelige mørke afkroge af menneskesinde.

Sådan skriver forlaget, og der er virkelig noget at komme efter i bogen, der på mange måder virker som revet ud af en virkelighed, der overgår romanforfatterens evne. Her er det altså bare omvendt.

Forfatteren leger med det internationale, nok til at det virker troværdigt, knapt nok til at det blot er et krydderi på spændingen.

Amerikansk journalist myrdet

Lissabon

Europas hjerte

Paris, frihedsidealernes vugge.

Bådflygtning i Afrika

Trappeopgang i Boston.

Den Franske Linje.

New York.

Pigen fra Togo.

Sydvest for Gibraltar.

Igen . . . Bogen fungerer, en rigtig spændingsroman med internationale perspektiver og geografier. Et eksempel på hvordan en thriller skrues sammen blodrød af vold og lemlæstelse. Uden at det bliver det rene splatter.

Vi følger med i rum og tid.

Fremragende debutroman.