Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kvinder med ADHD af Sari Solden

Sari Solden
Kvinder med ADHD
391 sider
Forlaget Pressto

Det kan i vore dage være meget svært at diagnosticere, idet mange af de nyere sygdomme ligger i grænselandet mellem diagnose og almindelighed, eller sagt på en anden måde kan adfærd inden for normalitetsbegrebet til forveksling ligne en sygdom.
Sådan er det f.eks. med ADHD, der i denne bog handler om kvinder. Masser af kvinder lider jo uden nogen egentlig diagnose af netop de karaktertræk, som kendetegner kvinder med ADHD, nemlig konfliktskyhed, overfølsomhed overfor kritik, lavt selvværd, angsten for at fylde for meget, glemsomhed, rodethed, indadvendthed og drømmende natur. Det kan derfor i sagens natur være svært at bedømme, hvad der er hvad.
Nu har Sari Solden, som selv har ADHD, udgivet en mursten om emnet, og man må sige, hun kommer godt omkring ved et emne, som vi alle i denne effektive verden kender nogen, der tænder på.
F.eks. i valget af mænd, hvor Sari Solden mener, at ADHD-ramte kvinder typisk kan vælge både servicerende partnere, kontrollerende partnere, kaospartnere og utilnærmelige partnere. Dvs. at alle typer mænd har ligeledes en eller anden form for psykologisk brist, og det ser ud til at være disse brister, der tricker ind i hinanden, så de to føler sig tæt forbundet til hiannden - dog ofte med katastrofale følger.
Diagnosen kan med andre ord nærmest stilles ud fra valget af partner. Det er et meget spændende kapitel. Er der noget med partneren, der er meget svært, så er det med at få set indad og kigget på, hvad der er galt med en selv og komme til behandling om fornødent. Kun på den måde kan man blive fri og hel og komme ud af et destruktivt forhold til fordel for friheden alene eller med en sund og rask mand.

Bogen er i det hele taget meget positiv og opbyggende og taler om at favne sin ADHD og sit kaos for herigennem at acceptere det og slappe af i det. For på den måde at gøre det til en del af sig selv frem for at blive tilskyndet til at modarbejde det og gå mod modstanden, som det hedder i fagsproget.
Bogen er fyldt med tests og oversigter over diverse emner, hvor man kan lede efter klassiske ADHD-symptomer, f.eks. skammer man sig over rodet i ens bolig, føler man sig som en bedrager. drikker man store mængder af cola og kaffe, panikker man, når man bliver revet ud af systmer osv. osv.
Igen er mange af symptomerne klassikere på mange danskeres adfærd, men lægger man dem sammen og når man op på et vist niveau, så er det på tide, at man begynder at tage sit sygdomsbillede seriøst.

Solden kommer i bogen ind på en lang, lang række af de ting, man kan gøre for sig selv for at pleje sig selv og indefra komme til at holde mere af sig selv. Find ud af hvad der gjorde en god dag god, find støttegrupper, skriv lapper og lister til dig selv, og skridt for skridt kommer hun med gode råd til, hvad man kan gøre ved henholdsvis hukommelsesproblemer, desorganisering, energiforladthed og andre emner. På den måde kan man visse steder benytte bogen som opslagsværk, selv om det vil være meget kløgtigt og lærerigt at læse bogen igennem for at få historikken og alle diagnosesymptomerne med. Det tror vi nu heller ikke, der bliver mangel på hverken tid eller lys til, da bogen emmer af overskud og vilje til at fortælle ADHDerne og deres liv, mangel på samme, og hvad de så kan gøre ved det.

En meget fin kombination af en teoribog og en praktisk, anvendelig bog.