Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kvababbelser af Knud Heickendorff


Knud Heickendorff
Kvababbelser
156 sider
Skriveforlaget


Dialogerne er herlige i romanen her, og man lærer umiddelbart en masse om, hvordan man i hvert fald IKKE bør tale til hinanden, hvis man i et forhold vil sig selv og den anden det godt.
I firserne har tre venner fra en bøsse-ø-lejr fundet sammen. De er meget forskellige, et genert dydsmønster, en provokerende rapkæfter og nydelig, moden fyr med tilsyneladende styr på tilværelsen.
Samlet set kommer vi i bogen ud for at være tilskuere til mange optrin og oplevelser, som datidens - og muligvis nutidens - bøsser har indbyrdes, hvor de slås som mange andre parforhold, mens de samtidigt slås med et samfund, der er gennemsyret af en holdning fra en befolkning, der ofte betragter bøsser i bedste fald som søde og latterlige og i værste fald som farlige.


Knud Heickendorff har fanget - oplevet på egen krop og ikke ukendt i miljøet - hvorledes disse storme udadtil og den pressede tilstand, man ofte befinder sig i - jaget vildt - smitter af på holdninger og dominanser i parforhold og venskaber, og det er rigtig, rigtig interessant at læse.
Ved at stille ekstremer op og servere det hele i en meget dialog-baseret indpakning, videregiver forfatteren en viden, som kan tages til efterretning for parforhold og relationer, der også rækker langt, langt ud over bøsse-miljøet; nemlig at forventninger og pres fra omgivelserne uvikårligt skaber gnidninger og store mundhuggerier i forhold, der måske er nok så skrøbelige, fordi de netop har indgået alliancer i et vist omfang i nattens mørke.

For kendere af bøssemiljøet er der helt sikkert meget at genkende. For os på sidelinjen er der lærdom at hente.