Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kunsten at give slip af Lene Johansen

Lene Johansen
Kunsten at give slip
200 sider
Gad

En varm, humoristisk og sjov bog med masser af historier fra velbegavede mennesker om, hvor forfærdeligt, befriende, anderledes, dødsygt og chokerende det er, når ens børn flytter hjemmefra. Rart at høre professionelle mennesker, som vi kender fra helt andre sammenhænge, kommer ind i vores stue og fortæller, hvordan det er at være et rigtigt menneske, der bare har så svært ved at acceptere, at livet gik, som det gik i den fase i hvert fald.
Fay Weldon, Peter Aalbæk, Anne Knudsen, Jesper Nielsen, Anna Wahlgren, Mette Horn og Erica Jong er blandt de, der fortæller om alt lige fra at forsøge at bestikke de unge med 5.000 gode, danske bobs månedligt plus fri kost og logi for at blive hjemme og til noget, der ligner eksistentiel krise, når børnene flytter hjemmefra.
Vi lærer disse mennesker at kende fra en ny side, den lidt ydmyge og magtesløse og søgende, og det er virkelig flot det, som Lene Johansen har fået ud af disse mennesker og ikke mindst får det videregivet i en form, der giver issuet nerve, bid og handling.
Man kan ligefrem se disse mennesker sidde og klø sig under hagen, mens de unger pakker deres nelliker sammen og siger farvel og tak for sidste gang. Den er ikke sjov.
Alle disse skæbner er der masser af konstant. På en eller anden måde, hvor tragisk det end kan være, bevarer de fleste glimtet i øjet, mens de fortæller om de hårde tider og The Empty Nest-syndrom.
Bogen kommer rigtig, rigtig godt rundt om alle de følelsesmæssige aspekter, som tænkes kan, når adskillelsen er en realitet, og det projekt, man i en familie havde sammen, lige pludselig bliver revet midt over.
Hvad pokker stiller man så op med sig selv og hinanden?
Det giver bogen ikke svaret på, men for pokker, hvor sætter den mange tanker igang om, hvordan man måske skal forberede sig på det uundgåelige eller måske bare i sit stille sind acceptere, at en sådan krise er altså en del af livet.