Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kun hvis du har lyst af Margaux Fragoso

Margaux Fragoso
Kun hvis du har lyst
300 sider
Gads Forlag

En gribende historie, der er lige dele klam læsning og fascinerende eventyr om kærlighed og eventyr. Forstået sådan at Peter i bogen begår en af de alvorligst tænkelige forbrydelser, nemlig seksuel krænkelse af et barn, der dermed er dømt og arret på sin psyke og seksualitet på livstid. Samtidig fortæller bogen om det eventyr og den tryllebinding, der kan opstå mellem det, vi i gamle dage kaldte en børnelokker: En 51-årig mand og hans seksuelle leg med og forelskelse i en syv--årig pige, der er modtagelig over for smigren fra den 51-årige nabo, fordi hun ikke får den opmærksomhed, hun skal have derhjemme, hvor far og mor er psykisk ude af balance.

Gennem 15 år bestod det pædofile forhold mellem Margaux og den mange, mange år ældre Peter, der endte med at tage sig selv af dage som 65-årig.

Bogen er selvbiografisk og bliver fortalt åbenhjertigt, ægte og uden mangel på nogen form for detaljer af en kvinde, for hvem det helt sikkert har været lige dele nødvendige terapi-proces og lige dele oplysning til andre om at passe på deres børn, for ellers kan de havne i råddenskab som hende selv.

Bogen er på en vis måde ikke for sarte sjæle, og på en anden måde er den, fordi den giver et utroligt flot, psykolisk raffineret billede af et kunstigt kærlighedsforhold. Et menneske der manipulerer og lokker en svag og åben pige blottet for forsvar og med et gabende sår, der bløder af mangel på alt i livet. Hun er lige til at gå til. Og det bliver hun så også.

En bog af klasse og format. Vi følger med Margaux ved hvert skridt, føler med hende, afskyr med hende, sørger med hende og længes med hende. Og efter endt læsning af bogen, der går psykisk meget tæt på, så er der gevaldig tid til eftertanke. Hvor mange af naboens går i virkeligheden rundt med en pædofil i maven, og hvor mange småpiger rundt omkring skjuler overgrebene af skyld og skam?