Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Korstog af Robyn Young

Robyn Young
Korstog
540 sider
Peoples Press

KORSTOG er anden del af Robyn Youngs middelaldertrilogi om tempelriddernes sidste storhedstid. Første del, BRODERSKABET, var hendes debut, og den blev kåret som den bedst sælgende debutbog af de engelske boghandlere.

Året er 1274. Efter mange års blodig krig er det lykkedes det hemmelige broderskab at få skabt våbenhvile mellem kristne og muslimer i Det Hellige Land. Men hensynsløse vesterlandske handelsmænd, som tjener penge på slave- og våbenhandel, har udtænkt en djævelsk plan, som atter skal antænde nisten blandt Mellemøstens muslimer. Samtidig er sultan Baybars fanget i en magtkamp: Hans ældste søn og tronarving er gået i ledtog med den udspekulerede Khadir med det mål at få Baybars til at genoptage krigen mod de kristne og en gang for alle uddrive dem fra Det Hellige Land. Tempelridderne er trængt fra to sider, og deres sidste befæstning i Palæstina er truet. Den unge tempelridder Will Campell sendes ud på en farefuld færd, der måske kan sikre den skrøbelige fred og afværge truslen mod tempelridderne og deres allierede. Men han er oppe imod stærke kræfter, der vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at lægge ham hindringer i vejen.

Hvordan virker bogen så??

Det er en bog med et meget stort persongalleri, et virkelig flot blot, dokumentar og reseach er i top samtidig med, at det er en historisk spændingsroman i sværvægterklassen, som man kan få en weekend til at gå med, og så er der ingen, der skal forstyrre. Tempelriddere, broderskab, slaver, kristne, muslimer og det hellige land, alt er summeret sammen i en gryderet, som antager dokumentarens dimnsioner, og bogen er en lækkerbidsken for historisk interesserede, idet vi er rigtig, rigtig mange hundrede år tilbage i tiden og bevæger os over tid og grænser fra Kabul til Cypern.
Menigheder og bønnebøger, våbenskjolde, Patriarkens Port og venetianske kvarter blomstrer mellem linjerne side om side med ikke en sart humor som "du er her for at udføre et stykke arbejde som vi andre, og jeg vil ved Gud sørge for, at du fandeme udfører det".

Stridsheste, hørførere og prinser fra Damaskus bliver kørt på banen for at opretholde spændingen i bogen, og det lykkes. Man vil bare have mere. For at man kan holde styr på personerne, har forfatteren listet dem bagi, ligesom hun har ordliste med, hvilket kan være nok så godt i en bog, der ulmer med begreber som Acre (ved Palæstinas kyst), Assasinere fra Persien, Saladin, Den Sorte Steen og meget meget mere.

En velkomponeret bog med slagkraft i.