Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Åbne Døre af Kjeld Holm

Kjeld Holm
Åbne Døre
200 sider
Kristeligt Dagblads Forlag

Kjeld Holms beroligende og langsomme bog er et flot eksempel på, hvorledes man kan rumme meget forskellige faser i sit liv og dermed store faser af en befolkningsgruppe. For en anmelder, der selv havde sin studietid i Århus, er den alene en lækkerbidsken, fordi den naturligt nok beskriver studievaner og steder i landets næststørste by. Den totale forløsning og gennembrudet beskrives på side 159, hvor vi er nået til det herrens år 1966, da Kjeld Holm åbner en af de døre, der skal blive skelsættende for hans videre skæbne. Mødet med Johannes Sløk. Peter Gift og Århus Stadion var også nogle af rammerne om den senere bisps liv og levned, og han holder denne tid i hånden og leverer i ord og billeder skæbnefortællingen, som var den til os alle. Med en smuk gestus, en kærlig hånd og med vendinger, som man skulle tro forlængst var forsvundet, men som år 2010 også kan byde på, når gejstligheden taler. Og med en ærlighed og substans omkring den rastløshed, ensomhed og forladthedsfølelse og angsten for at være alene, der var påtrængende dengang i Århus, og som var en af årsagerne til, at han giftede sig med sit livs kvinde fra Børglum-Kollegiet.
Den slags er jo ikke ualmindeligt, men det er en stor form for menneskelighed samt menneskelig forståelse og rækken ud, at Kjeld Holm erkender det i sin bog, der er en lise midt i vrimlen af skønlitteratur og konfronterende biografier.
Kjeld havde fundet Det Eminente Du, en at tale med livet igennem. Det er vi nogle stykker, der vil huske, når vi kører forbi bispeboligen på Strandvejen i  Århus -, at her sidder de to sikkert og taler.

Og så får vi ellers en yderligere spændende opremsning af og fortælling omkring Kjeld Holms vandring var hjælpepræst til folk han mødte undervejs, hvad han har læst, tænkt og erkendt. Og i sine reflektioner over livet kommer han ind på, at et savn kan invalidere et menneske for livet, men også at et savn til en afdød kan medføre en mere kærlig holdning til mennesker.
Denne positive ånd er bogen skrevet i hele vejen igennem.
Man bliver varm om hjertet og salig.