Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Pyramiden af Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjerg
Pyramiden
528 sider
Rosinante

Kim Blæsbjerg skriver varmt og godt, og bogen har så vigtige temaer på hjerte, at de anseelige sider er nødvendige. Den har volden og kærligheden som grundlæggende temaer. Eftersom de to ting er bærere af mange skæbner idag, kan det være vigtigt at forstå voldens betydning som dimension. Det gør Kim Blæsbjerg godt. Efter at have læst bogen bliver man klogere på en hel del af de ting, der binder mennesker sammen i umulige kærlighedsforhold, hvor folk drages mod det farlige, og hvor enhver med sund fornuft på 150 kilometes afstand ville sige nej tak. Men netop fordi det umulige og farlige er så vanvittigt og dragende for de, der ønsker at leve livet, så bliver man i det. Den viden er vigtig at have, uanset om man har lyst til at indgå i noget, der lugter fælt eller ønsker at holde sig væk. 

Kim Blæsbjerg er meget grundig i sit sprog og efterlader læsere rigtig klog på farerne ved livet og mennesker og kommer rigtig godt og tæt på mange miljøer, hvilket også umiddelbart gør Pyramiden til noget af en spændingsroman. Fokus bør læseren dog holde på, at det er volden og de dystre hensigter, skjulte dagsordener og listige manipulationer, der bærer det hele, nøjagtigt som i det virkelige liv. Det er skarpt både set og beskrevet af forfatteren, at menneskers længsel efter grænsesøgning og afstumpethed selv i de små detaljer i livet ingen grænser har.
En flot, bred og vigtig dannelsesroman. Den udspiller sig på forskellige lokationer i verden, ligesom de forskellige lokationer i hjertets og menneskets indre rum besegler et menneskets skæbne.