Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kejserens klarsyn af Jo Hermann

 

En rigtig dejlig roman om det mægtige rommerrige, nogenlunde fri for de sædvanligt meget hyppige, mangfoldige og gentagende sider med brutalitet og slagtninger og kampe men derimod med kunstnerisk ynde og fornemmelse for, at der inde i rigets kerne og hjertet på de regerende skulle viden, overskud og storhed til for at regere.
Trods bogens relativt og for genren begrænsede sideantal får man et fantastisk indblik i kulturen dengang, og hvordan det går Kejser Domitian, der nærmest i anfald af paranoia tager livet af sin tronarving, Clemens. Dennes forvalter bliver dog et større problem for kejseren.

Skrivestilen er let, til det indfølende og æteriske, der er mange reserachmæssige gode holdepunkter, som er korrekte nok, og som der så er spundet romanens opdigtethed ud over. Det er gjort godt med en fin hånd, og det er et godt stykke arbejde at komme så vidt rundt om konflikter og indhold i det gamle romerige.

Romanen er bygget op med handlingen med almindelig skrift og så en slags kommentarer på mange af de modsatte sider i kursiv. Det giver bevægelse og enkelhed i opbygningen, og det får den til på en eller anden løjerlig vis til hurtigere at glide ned, selv om stoffet bliver større og mere omfangsrigt.

En god bog.