Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kan selv! Vil selv! af Malin Alfvén & Kristina Hofsten


Malin Alfvén & Kristina Hofsten
Kan selv! Vil selv!
160 sider
Frydenlund

En klog bog med mange kloge betragtninger om børn. Såvel til helt nybage forældre og også til vi, der har haft børn i en del år, og som stadig undrer os over, hvorfor børn lige pludselig f.eks. i 9-måneders alderen bliver klæbende, selv om man har fortalt dem, at det skal de lade være med.


Det er netop her, fejlen ligger; hvis man derimod lader dem være det - og ubehagelige overraskelser er altså en del af det at have børn, så går det hele meget lettere. Accepterer man hvordan de er i en periode af deres liv, hvor de skal gennemgå den fase, så har de prøvet den af i ro og fred. Og så går det i sig selv igen. Årsagen er, skriver forfatterne, lidenskabelig forelskelse i forældrene, og at det er helt almindeligt. Ligesom man som en af forældrene i perioder kan blive forsmået, men viser man barnet, at man elsker det trods det, og at man har tid nok, så vil barnet med tiden acceptere det.

Bogen er vakst delt op i de forskellige alderstrin, hvor det kan opleves, at børn prøver sig selv voldsomt af, hvilket kan blive en stor prøvelse for forældrene, og som ofte resulterer i, hvad man i menneskealdre har kaldt for trods. Egentlig troede vi, at det ord nærmest var slettet af ordbogen. Ifølge megen børne-psykologi-tænkning anno 2011 er det jo aldrig børnene, der er trodsige, men derimod forældrene, der er det, og som ikke fatter et kvidder af, hvad der foregår i og omkring børnene.

Alskens gode forklaringer og råd er med i bogen, hvis styrke ligger i, at den på meget oplevelsesrige og pædagogiske måder forsøger at forklare, hvorfor børn kan virke trodsige. At de er voldsomt ved at opleve deres egne forandringer, at de har gode fantasier, at de ikke vil spise en bestemt slags mad, for det gjorde de engang, og så blev de syge. Med andre ord: Et sundhedstegn.

Med dette eksempel og masser og masser af andre historier forsøger bogen kærligt forklarende at støtte forældre i at opleve deres barn sundt og nysgerrig -, også selv om det ofte virker helt modsat. Bogen er også fyldt med forældres beretninger om deres hverdag med børnene -, og hvad de har gjort for at forsøge at gøre livet lettere.

Alene derved vinder bogen. Hvem er ikke nysgerrige på, hvad andre forældre finder på for at lette hverdagen med de små?