Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kærlighedens 3. alder af Winnie Haarløv

 

 

En smuk og brugbar bog om kærlighed

 

Winnie Haarløv
Kærlighedens 3. alder
Parforholdet når du går på
efterløn og pension
148 sider
Kr. 169,95
Schønberg

 

På hver side i denne bog lærer man noget nyt og spændende om kærlighed. Noget man ikke lige tænkte over, men som også hører med, når man skal have parforholdet til at gå. At holde fast i sine ideer, at forblive kreativ, at se indad, betoningerne af spørgsmål, vigtigheden af at give sig selv udtryk - men på en konstruktiv måde - osv. osv. For bare at nævne nogle af de eksempler, der hæver denne bog op på et stade, der gør den nærmest til en brugsbog i hjemmet, og som det på varmt kan anbefales, at man tyr til, når det knirker.
En bog der egner sig til højtlæsning.
Bla.a. fordi den hele tiden på en kærlig og konstruktiv måde formår at tage læseren ufordømmende ved hånden og ledsager os ud i de afkroge, som forfatteren mener er sundt og nærende for parforholdet at tage med på rejsen.
Der er mange måder at se indad på. Meditation er en af dem. En anden er bevidshted. En tredie er at gøre noget nyt for at forsøge sig med nye ting. Men vi skal have noget inspiration for at kunne fokusere. Og bogen her er sprængfyldt med inspiration, og det på en overraskende måde, der komme glædeligt og snigende ind på os og overrumpler os med viden, når vi mindst af alt venter det.
F.eks. kan et skænderi i en case i bogen forklares delvis og ganske enkelt ved, at Winnie Haarløv beskriver den ene som introvert, den anden som introvert. Its as simple as that. HAN bliver sur over, at HUN går ind i den anden stue og taler i telefon, selv om HAN ikke gider tale med hende men hellere vil se fjernsyn. Men forfatteren fordømmer ingen af de to, men lægger vægt på, at manden holder af den type nærhed og kærlighed, der opstår blot ved, at de to er sammen alene. Det må han så give udtryk for, så man ved, hvor han er. Dybdeterapeutisk er der mange flere forklaringer, skulle vi hilse og sige, som "mor du må ikke forlade mig", og "hvorfor kan ingen lide mig", men det beskæftiger bogen sig ikke med her, den kradser så tilpas meget i overfladen, at man får nye og meget anvendelige syn på mange ting, og derfor er den en gave. Så kan man altid gå skridtet videre, hvis man skulle blive bidt af at udvikle forholdet endnu mere.
Bogen hedder Kærlighedens 3. alder, men kan bruges af alle med sans for at udvikle parforholdet, og mon ikke undertitlen "parforholdet når du går på efterløn og pension" blot hentyder til de af parforholdene, der trænger til ikke at sygne hen . . . .
Der er masser af selvtests og brugbare spørgsmål til såvel hurtige som mere dybsindige samtaler parterne imellem, og der er mange gode opskrifter på, hvorledes man kan satse på at udvikle sig selv, så man med tiden og ikke mindst nu og her kan blive en (meget) bedre kæreste og ægtefælle.
Bogen udmærker sig ved sit afvekslende mønster af cases, tests, spørgsmål, samtaleemner, konstateringer, gode råd i et letfordøjeligt sprog. Den kan læses hurtigt, og den kan læses langsomt. Uanset hvordan man læser den, er den fængende og vedkommende.