Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Kædereaktion af Hubert Mania

 

 

 

Hubert Mania
Kædereaktion
332 sider
Informations Forlag

Man bliver afhængig af at læse bøger som Kædereaktion. Bøger om store og kritiske tilstande i evolutionen skrevet nærmest i drejebogsagtig, dokumentaristisk og drønspændende stil.
Kædereaktion er historien om tilblivelsen af atombomben, der har haft et langt længere tilløb, end man umiddelbart forestiller sig. Det hele begynder i 1789, da en Berlin-apoteker opdager uran-grundstoffet. Hundrede år senere kommer den mystiske stråling fra uranet til, og så kommer følgende Einstein, Niels Bohr og Max Planck på banen, hvor den endelige atombome så fyres af i 1945.
Historien omkring selve tilblivelsen af bomben er isoleret set kendt nok. Men hold da op hvor gør denne bog godt. At kunne servere et så tungt stof om videnskab, tænkning, forskning mv. på en så elegant, levende og dramatisk måde, det er ikke bare forfatterskab, det er kunstværk.
Vi spænder som sagt meget vidt, lige fra apoteker-dagene i slutningen af det syttende århundrede, via Lord Cherwall under Winston Churchill, til USAs prøvesprængingsørkener og til den berømte Bainbridge-udtalelse, da bomben springer: Now we are all sons of bitches.
Bogen er et stykke utrolig lækkert videnskabshistorie serveret på en roman-agtig facon, spækket med så mange detaljer og navne og steder, at man bliver helt forpustet.
Enestående. Simpelthen et enestående værk.