Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Julian Assange - I krig for Sandheden
af Valerie Guiichaoua & Sophie Roadmaster

Valerie Guiichaoua & Sophie Roadmaster
Julian Assange - I krig for Sandheden
400 sider
EC Edition

Det spændende ved bogen her er, at den er usandsynlig aktuel, og at den er researchet helt frem til først på året, før den udkom på engelsk ganske kort tid efter. Den er spændende som en kriminalroman, og selv om Assange selv ikke medvirker i bogen, har de to forfatter godt fat i stoffet, og de mange, mange indgange til og omstændigheder omkring, hvorledes Assange og en kreds af mennesker omkring ham kan få leget så meget kispus med verdensmusikken, at statsledere og amerikanske udenrigsministre jagter setupet, fordi det enten er for frækt eller vitterligt efter deres mening truer statens sikkerhed.

Ingen krimiforfatter kunne skrive så godt som virkeligheden omkring Assange, og det er dette kultfænomen, der naturligvis danner en bro mellem læserens nysgerrighed og virkelighedens næsten mere betagende skær.

Der er fart over feltet i bogen om WikiLeaks, der er blevet kritiseret for i aktualitens navn at være blevet til for hurtigt. www.bogsyn.dk konstaterer, at det jo blot understøtter WikiLeaks måde at gøre tingene på, hurtigt, brutalt, til mishag for nogen, til stor glæde og med stor interesse for andre, men ud skal det, hurtigere end man kan blinke og sige Julian, og al ære og respekt for det.

Julian Assange kan i offentligheden få prædikatet kolerisk, uregerlig, ADHD og meget andet. Sandheden er i hvert fald, at han i mange sammenhænge har sat verden på den anden ende med sine metoder. Dem kan man mene om, hvad man vil, men bogen her er et svendestykke i, hvorledes metoderne og menneskene omkring dem bliver anvendt og brugt til fulde i sandhedens tjeneste. Jovist kan det være, at Assange er en egocentriker, der gør alt udelukkende på sin måde og i en vis udstrækning til egen fordel. Men er det ikke sådanne egocentrikere, der med deres drift, tæt, appetit og mod har flyttet viden og verden hen fra et sted til et andet.

Det er i hvert fald det klare budskab, der skinner igennem efter nogle timers pragtfuld læsning fyldt med tempo, fart, lækageafdækning og så meget om Assanges barndom med en mor, der både var naturmenneske, boheme og havde kontakter både til teater, politik og aktivisme, at man får nogle links til, hvad der greb Assange til at blive det fænomen, han er idag.

En rigtigt spændende bog.