Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Jagten på den forsvundne by af David Grann

David Grann
Jagten på den forsvundne by
330 sider
Gads Forlag 

For eventyrere verden over, også for de, for hvem eventyret ligger i hverdagen, er der noget at glæde sig til, når filmatiseringen af denne fanatastiske udgivelse kommer på biograflærrederne inden for kort tid.
Indtil videre kan vi så varme op med bogen. Det er en dokumentarskildring og en fantastisk beretning om den britiske opdagelsesrejsende Percy Fawcett, der i 1925 drog ind i den ufremkommelige Amazon-jungle på jagt efter den sagnomspundne by Z - eller El Dorado som spanierne kaldte den.
Så er gåsehuden vist allerede begyndt at rejse sig. Og ja, korrekt, Fawcett og hans to ledsagere vendte aldrig tilbage. Derimod har rigtig mange lykkeriddere forsøgt at træde i deres fodspor, med vekslende held og ofte med tragiske følger.
Journalisten David Grann fortæller i bogen her historien fra dengang, som har alt, hvad der hører et eventyr og også en storslået film til.
Bogen indeholder fine billeder fra dengang af de involverede, af de indfødte, og der er kort over området, så man føler, at nu er man på ekspedition.
Det er man også i dobbelt forstand. For naturligvis lurer det hele vejen gennem bogen i baghovedet, hvor i alverden blev ekspeditionen dog af, men vi kommer også tæt på journalistens metoder til at forsøge at få klarlagt, hvad der egentlig skete.
Vi får en god opskrift på, hvordan man på trods af, at man kun er 1,75 centimeter, knap 40 år gammel, elsker take-away-mad, holder af aviser og lokaler med aircondition -, hvordan man i sit opklaringsarbejde og sin længsel efter at finde til bunds i den gode historie lader sig drage af mysterier på trods af, at han også tager elevatoren hver dag.
Det er en tilsidesættelse af de moderne bekvemmeligheder, når jounalisten rejser de 16.000 kilometer til London og tværs over vandet igen til Amazonas for at rejse ind i junglen og få en smag på, hvad de opdagelsesrejsende har været udsat for.
Vi er virkelig på skattejagt i denne bog. Vi er mere end opdagelsesrejsende for en stund. Vi kan risikere at få en lidt større appetit på livet og indkorperere nogle flere eventyr i vores hverdag.
I bogens slutning finder vi 17 sider med en opremsning af kildemateriale; hvad vi skal bruge det til, får stå hen í det uvisse, specielt også fordi der står, at de er i udvalg. Det er til gengæld også det eneste besynderlige ved denne bog, der er gennemført storslået og -, ja et rigtigt eventyr fra det virkelige liv.