Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Jack the Ripper af Erwin Neutzsky-Wulff


Erwin Neutzsky-Wulff
Jack the Ripper
232 sider
Sohn

Hold tungen lige i munden hvis du vil følge med her. Sproget er snørklet og meget fortænkt, meget lidt mundret og sikkert i tidens ånd meget mere end 100 år tilbage, da Jack the Ripper huserede i London.
Med masser af indskudte sætninger og unødvendige opremsninger forsøger forfatteren at tegne sit eget billede af tiden på morderens tid og de ting, der omgiver ham.
Det kan gøres på mange måder og er også blevet gjort af rigtigt mange med mere eller mindre held.
Bogen her er efter vor mening ikke faldet særlig heldigt ud. For selv om den forsøger at tage tanker og sprog op, som man fandt det på Jack the Rippers tid, så virker det kunstigt og uvedkommende og uden særligt mange snerter af den spænding og mystik, der stadig så mange år efter hersker omkring den legendariske forbryder.
Der er naturligvis også politiske undertoner i bogen -, hvordan kunne Jack the Ripper komme afsted med sine ugerninger. Var han bare et produkt af tiden. Filosoferen blandet med fakta. Politiske holdninger blandet med diskuterbare kendsgerninger. Men det fungerer ikke på denne måde. Godt forsøgt ellers. Fin nytænkning. Men det er en ommer. En kortere bog hvis tingene skal blandes. Eller bare en længere roman hvis der skal satses på ét. Det politiske, eller det handlingsmættende eller det filosofiske. Her er for meget at vælge imellem for læseren.