Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Intet nummer af Irene Pedersen

 

 

 

Irene Pedersen
Intet nummer
272 sider
Gyldendal

Stalking er en besættelse. På overfladen af et andet menneske, på et andet niveau om besættelse af sig selv, et overego der tager over, når det indre menneske ikke kan mærke sig selv. Holder fast, som en blodigle, i sit eget billede af et andet menneske, som med djævlens vold og magt skal enten tilbage til en eller bare være offer i et spil.
Bogen er opbygget filmisk ved hjælp af korte kapitler, der er med til at øge spændingen minut for minut og samtidig efterlader læseren i en tilstand af "det kunne jo have været mig".
Faktisk skal vi tilbage til Anders Bodelsens storhedstid med Hændeligt Uheld og Tænk på et tal for at finde et sprog og en spændingsopbygning, der virker på samme måde -, og hvor sproget er bearbejdet smukt ned til et håndterbart redskab samtidig med, at det er givende og nuanceret.
Hvad gør man, når man står overfor en usynlig fjende. Hvordan kan man holde sammen på et familieliv, der er ved at segne under tyngden fra terror og grusomhed og en mobil, der bliver ved med at kime uden, at der er nogen i den anden ende.
Politiet, fortæller romanen kan og må og vil ikke gøre noget uden håndgribelige beviser, og er familien i virkeligheden lidende af forfølgelsesvanvid, spørger omgivelserne.
Selvtægt, had, angst, afmagt, alle følelser kommer i spil en en bog, der er spændende fra første til sidste side. Det bedste ved det hele: Den er realistisk og kunne være foregået i dit eget hjem . . . . eller i hvert fald hos naboen. Er det ham, der er stalkeren????? Eller hvem er det dog????
Hvem er det, der får familien her til at finde priser på husalarmer og sikkerhed og endda overveje at flygte og flytte til en helt anden del af landet. Og opgive det dejlige liv, de har fået opbygget.
God læselyst!