Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Hvad fejler jeg? af Lars H. Ostenfeld

Lars H. Ostenfeld
Hvad fejler jeg?
250 sider
FADLs Forlag

Det er en sjov bog, det her. Fuld af sjov, afsættet er skam alvorligt nok, nemlig sygdomme, men skrevet me enorme glimt i øjet, og så børn gider høre om dem, og forældre gider fortælle deres børn om dem.


Hvad med den her:

Downs syndrom er ikke noget, man kun får "down under", også kaldet Australien. For så hed det Australiens sygdom. Nogle menesker kalder Downs sygdom for mongoler. Men det er heller ikke noget, man kan få i Mongoliet. Nej, har man Downs syndrom, er man født med det, og det findes i alle lande over hele verden. I alle byer, hos både rig og fattig, røvere og soldater. Alle. Og fælles for alle, der er med i Downs klub . . . . "

Eller denne:

Hoste irriterer med vilje. Og det er noget, man prøver at skjule. Hvaler kan svømme rundt og spise, og pludselig får de noget krill galt i halsen. Det kriller, og så hoster de krillerhoste. Det giver nogle store bølger, og er man uheldig at sidde i en robåd i nærheden, kommer man hurtig ind til land.Og det er irriterende, hvis man skal den anden vej.

Eller:

At ha feber er at ha det varmt. Det er det modsatte af istid. Altså man må gerne få is, men man skal spise den hurtigt, ellers smelter den på grund af varmen fra ens krop. Sådan er det at ha feber. Det er, som om nogen har drejet på knappen og skruet op for radiatoren, så det varmer ekstra meget  huset.

Sådan er 99 af de mest kendte børnesygdomme og skavanker beskrevet, nogle bedre og mere smidigt pjattede end andre, samtidigt med, at der under børne-lærdommen følger en mere nøgtern beskrivelse af sygdommen. En sjov bog, velegnet til højtlæsning på sengekanten. To afsnit om dagen, hver aften. Så har børnene noget at glæde sig til næste dag. Og der er alt andet lige ro i lejren et par måneder.

Bogen ledsages af mange sjove og ganske sigende illustrationer.