Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Hjemsøgelse af Jenny Erpenbeck

Jenny Erpenbeck
Hjemsøgelse
184 sider
Turbine

Udkommer 14. december og anmeldes på dagen.

Jenny Erpenbeck blev født i Østberlin i 1967. Hun studerede til operainstruktør og blev undervist af Ruth Berghaus, Werner Herzog og Heiner Müller blandt andre. Hun er nu en freelance forfatter og instruktør.

Vi har her at gøre med en autentisk og meget bevægende roman, som fortæller historien om et arkitektshus på bredden af ​​en stor sø i Brandenburg, nær Berlin. Romanen er fyldt med historierne om en lang række ulykker. Vi begnder i Weimarrepublikken, ..en lokal borgmester frasælger et stykke jord for at give en medgift til hans mentalt ustabil datter, som derefter tragisk begår selvmord. En arkitekt, en af ​​de tre oprindelige købere, bygger ved søbredden et lysthus, og da nazisterne ankommer betaler den jødiske nabo - for sent, desværre - for sin del også.
 

Krigen bryder ud, og arkitektens kone bliver voldtaget. Herefter følger vi slag i slag en række tragiske hændelser, som har direkte afsæt i nazistiske og kommunistiske regimer.

12 skæbnehistorier i alt - med én tilfælles. HUSET.

En historie med en indsigt og en følsomhed, en empati og en kærlighed til såvel oplevelser som de, der skal have dem formidlet, nemlig læserne.De tolv historier, der er fortalt om huset og jorden i denne roman, fortæller samtidig om krig, flugt, forvisning fra hjemegnen, forfald, håb og længsel. 

Det Tredje Rige går igen og igen i romanen.

Der er spundet med en etik, moral og et meget højt åndeligt sprogniveau. -