Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Historier om Amerika
af Michael Bach Henriksen og Tonny Worm

 

Michael Bach Henriksen og Tonny Worm
Historier om Amerika
285 sider
Forlaget Bahnhof

 

Har man interesse i litteratur, ikke bare amerikansk, og dens ophav, så skal man læse denne bog. Som så meget andet, så stammer rigtig meget litteratur direkte og indirekte fra USA. Og bogen her er godt nok skrevet på et vist niveau, hvor man ofte skal bide sig godt fast i bogkanten. Til gengæld får man meget guld serveret om trends, brack pack-generationen, den amerikanske fantastik, kvindefrigørelsens ændring af den amerikanske krimi, et hav af dybdgående analyser af forfatterskaber, over Reagen-regeringens litteraturperiode, til et nyt afsæt fra 11. september og helt frem til foråret 2010, da Hollywood-skiltet i bakkerne i sidste øjeblik blev reddet -, og livet og dens litteratur kan fortsætte i Los Angeles ovenfor og nedenunder.
Genialt at denne arketypiske amerikanske bogstavleg har sin store indflydelse på USAs selvopfattelse og dermed af indflydelsen på ditto litteratur.
Der hives masser af eksempler frem, f.eks. både James Crumley og Sara Paretsky, fra Comarc McCarthy til Dan Simmons. En mængde skoledannende forfattere bliver analyseret på kryds og tværs - på tværs i bogstavelig forstand ved sammenligning med forskellige forfattere. Modigt håndværk!

For at få det fulde udbytte af bogen skal den læses fra den ene ende til den anden. Den er umulig at bruge som opslagsværk - og fint nok, for det er litteratur, det hele handler om. Og hvem har nogensinde egentlig kunnet ophøje sig til at putte litteratur ind i kasser - også selv om der er gode kildefortegnelser bag i bogen.