Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Hessdokumentet af Ivar G. Jonsson

Ivar G. Jonsson
Hessdokumentet
206 sider
Mellemgaard

Bogen er skrevet i et sprog, der hører nogle andre årtier til. Så er det sagt. Men kan man abstrahere fra det, eller ligefrem fornøjes med lidt snørklede odsammensætninger og lidt overflødige bisætninger, får man så også fornøjelsen af at leve sig ind i, hvordan en dansk freelance journalist i pengenød kommer i besiddelse af et hidtil ukendt, tysk dokument fra 2. Verdenskrig. Dokumentet er værdifuldt, idet det indeholder en betydning for tolkningen af Rudolf Hess´ flymission over Skotland i maj 1941.

Pengenøden gør, at journalisten forsøger at sælge dokumentet, men så sættes storpoltiske spil og kræfter igang; noget om journalisten Wilhelm naturligvis intet anede om.
Der er glimrende geografiske punkter overalt i bogen, lige fra Den Røde Plads og til en landsby ved Glasgow. De russiske navner kæmper om kap med internationale byer som Los Angeles, Boston Symphony Orchestra og New York Times.

Der er noget internationalt over bogen, men den vil for meget. Den vil fortælle en

Personkarekteristikken haler lidt. F.eks. er Vladimir Putin beskrevet som "en ikke særligt høj, men meget karismatisk person. Tydeligvis en mand man ikke skulle lægge sig ud med". Og hvorfor så det. Fordi han er et lille muskelbundt, fordi han ligner en, der har en skyder eller røde tomater. Hvad er det lige, der gør denne mand karismatisk -, hvis altså ikke lige kan kender ham fra medierne.

 Flere af episoderne er ikke fulgt godt nok til dørs af forfatteren:
"Efter foredraget kom en af de unge tilhørere med en lidt morsom, lidt dristig, kommentar. Bagefter blev dagen husket som den dag, Vladimir Putin havde smilet".
Hvorfor kunne vi ikke have fået den kommentar at høre. Det kunne da være en del af personskildringen at fortælle, hvad den tidligere præsident havde smilet af.
Ellers er der tale om en ok-roman, en spændingsroman med kraftfulde aner og approaches til verdenspolitikken. Men det er lidt som om, at den vil for meget. Fortælle om steder og stræder rundt om i verden samtldigt med, at den vil være spændingsroman.
Der mangler lidt fokus.