Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Guitar og Gråd af Per Sibast

 

Per Sibast
Guitar og Gråd
176 sider
Forlaget Bøegh

En rigtig dejlig bog, der tager os med gennem Andalusien, dets natur, poesi, musik, mennesker, dufte -, her er det hele. Det er sådan, rejseskildringer skal laves. Fyldt med billeder som var vi der, fyldt med digtning, som åndede vi der, fyldt med afstikkere til de øde steder med de måbende beboere helt, og det vil sige HELT ude på landet. Som man kun kan finde i Andalusien.
Per Sibast kan noget med sin pen, og det giver dobbelt gevinst, fordi man mærker kærligheden og nærværet til Andalusien gennem 30 magiske år. Betagelsen, er det en besættelse, i hvert fald er det en formidling af en stemning, lige dele ophøjet ro og stille bevægelse, så man kan høre solen knitre i de hvide kalkskaller på landsbymurene, og hvor Ramón, guitaristen på stamknejpen, der serverer huevos a la flamenca, en lokal fattigmandsret, minder forfatteren om den grundlæggende, tragiske undertone, der forbinder digteren, zigeuneren og maureren. Hold da op hvor kan Per Sibast skrive. Det er helt vildt. Så får vi guitaristens mening om Granada, hvor en langsom, meditativ slentretur gennem byen er en trist "pasodoble" mellem fortidens slumrende nærvær og nutidens kommercirelle ramasjang.

Sproget er simpelthen så yndefuldt, at man bliver helt bleg og bange for at sige noget. Man kan i hvert fald ikke stille op mod denne sprogelsker og kender af Andalusien, så man ganske enkelt ER dernede på den rokkeløse, flettede stol foran kirkedøren. Eller på Restaurant La Caleta, hvor enhver kan blive fristet til at kvitte sin nordiske driftighed for at forsumpe i "indolent væren og flygtig levevis".

Sproget og dets blomster er gennemført hele vejen igennem. Det er kærligheden til Andalusien og den strålende servering af områdets mange metaforer også.