Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Guide Til Kærligheden af Richard Templar

Richard Templar
Guide Til Kærligheden
227 sider
Gads Forlag

I en bog som denne, hvor det ene gode råd afløser det andet, er det jo næsten umuligt ikke at komme i konflikt med de meget forskellige og meget kærlige råd. For hvordan kan man være sød overfor sin partner uden at komme til at træde i spinaten om bare en gang imellem at kunne tolkes til at være den far og mor, man ifølge bogen heller ikke må være.
Bogen er fyldt med opbyggende råd af det stof, vi har set mange gange før i anvisninger på, hvordan vi får kærligheden til at fungere. Den er skrevet i en meget absolutistisk stil, som foreskriver, at et godt parforhold er lig med det at give.
Give opmærksomhed, give plads, give tid.
Og det er nok egentlig hele bogen værd.
For 100 gode råd til at få et kærlighedsforhold til at fungere passer ganske godt ind i tiden med, at alt skal gøres konformt, zappet, æskepakket og lige-til-at-konsumere. Og her er bogen egentlig lidt genial. For den er inddelt i små bitte kapitler med overskrifter, som så underbygges - nogle gange lidt vel firkantet og dominerende. Men det er vi jo så også nogen, der har behov for ind imellem for at få det hele til at lykkes. Nogle gange har man behov for en coach eller en hjælper, der i hvert fald i teorien også selv har succes med det, der bliver skrevet og talt om. Og Richard Templar opfordrer konstant parterne til at yde bare lidt mere, end man egentlig selv synes, man orker. Giver tid til at nyde, partneren har sine venner, sine interesser, vær der første gang den gamle, renoverede bil skal køres ud fra garagen, uanset om det interesserer dig en dyt eller ej, find i det hele taget din indre helt og kæmp der, hvor din partner har brug for dig. Sæt din partners lykke over din egen, hedder det i bogen, så er der grobund for et godt parforhold. Eller sagt omvendt: Forfatteren kender ingen lykkelige parforhold, hvor man ikke sætter den andens behov på førstepladsen.
Lidt gammeldags vil nogen mene, smukt og ædelt vil andre mene, men det kan være, at det er netop det, der har gjort bogen her til en bestseller. At Templar taler imod tidlligere tidders strøminger med, at man skulle øse ud af sine egne følelser og tilgodese sig selv først og fremmest, mens den anden skulle lægge såvel ører som psyke til.
Bogen tager også de barske realiteter under behandling og fortæller, hvor hurtigt, man bør få benene på nakken, hvis ikke man føler sig elsket af en man over-elsker, eller hvis man føler, man skal slå knuder på sig selv. Den fortæller rigtig meget om, hvad man bør gøre og, hvad man skal holde sig fra. Nu og da kunne man godt savne nogle eksempler på eller gode råd til, hvordan så får styr på det med den manglende tillid, eller hvilke midler man reelt kan bruge imod den altældende jalousi.
Men vi synes, det er en god bog. Fordi den er positiv, skaber gode stemninger, og fordi den modigt står frem og fortæller, at sådan og sådan bør man gøre, hvis man vil forholdet og hinanden det bedste - og ikke nøjes med at stille nogle forslag op til, hvad man KAN gøre, og hvordan partneren så MULIGVIS vil tolke det.
Lige på og hårdt. Den slags har vi godt af i disse tider.