Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Glade chefer af Iver Tarp og Trine Wiese

Iver Tarp og Trine Wiese
Glade chefer
167 sider
Turbine

Der er et eller andet ved den her bog, der ikke fungerer helt. Det spiller ikke max. Den vil utvivlsomt være at finde i joke-bunken til gave-idéer til ledelsen, og ingen kan da heller være uenige om, at det er da rart nok med en glad chef. Bogen siger gennem en række interviews med chefer alt det rigtige som, at en leder ikke kan skabe arbejdsglæde, hvis han ikke selv har evnen til at lade sig begejstre. At en engageret leder kan være afgørende for, om medarbejderen blomstrer. At "kriseledelse med store voldsomme fyrinsrunder er for elsempel heller ikke mig", som Jan Knygle fra Clean Care fortæller. Og "når du hviler i dig selv og dit chefjob, er du i stand til . . . .".

Vist så, men hvad så hvis chefen ikke hviler i sig selv, hvad gør han så, eller hvis han måske ikke er klar over, at han ikke hviler i sig selv. . . .

Vi ved bestemt også godt, at det er sjovere at være glade sammen. Og at mennesker, der er sure på hinanden, hurtigt kan hive humøret nedad. At vi skal satse på det hele menneske, og at man skal huske at smile i telefonen.

En leder der har arbejdet i nogle år som leder vil sandsynligvis enten smile lidt af de teoretiske udladninger eller sige, at sådan har vi jo gort i mange år. Og så ellers gøre, som han plejer. Med andre ord; der er meget lidt nyt i bogen her, det bliver til sådan en gang fyraftens-møde-snak, og al ære og respekt for det.

Vi har gennem tiden læst og anmeldt en del ledelseshåndbøger, og når der nu sendes endnu en på markedet, må vi kunne forvente, at der tilføres noget nyt, at vi kommer herfra med en viden om, hvad man nu stiller op, når man ikke er glad . . .

Skal man tage ud at spille golf . . . eller dykke ned i problemerne og få dem løst???

Der er nogle få guldkorn. Som at Brian Riis Nielsen fra Dansikring eksempelvis er meget bevidst om at omgive sig med mennesker, der giver glæde og at mindske omgangen med de mennesker, der dræner ham. Det er jo en indlysende god idé, men ikke desto mindre nok en overvejelse værd, om man nu også gør det i sin hverdag, og hvorvidt man overhovedet er bevidst om, hvad der dræner. Skal vi stoppe ved mennesker, der dræner os?  Hvad med interesser, arbejdsprocesser, møder i faglige sammenhænge, konen der klager, hvorfor dykker forfatteren ikke mere ned i materien, så det kradser lidt?  I stedet for som her at nøjes med at lade en af de interwievede fremhæve Richard Branson og Ingvar Kamprad som eksempler på folk, der er glade, og som vi burde efterligne.  De to jo haft god grund til  de seneste 30 år at have grinet hele vejen ned til banken -, så heldige er ikke alle topledere.

Vi skal være optimister, skriver bogen. Man skal kunne lide sit job og være god til det.

Klart klart.

Der er en række velmente husråd til en leders velkomstbrev til nye medarbejdere. Det skal bogen have plus for. Ellers tror vi for det meste, at bogen bliver anvendt, soim forfatteren siger, da han bliver spurgt, hvad en medarbejder kan gøre ved en sur chef: Køb bogen til ham eller hende. Det hjælper med garanti.

På den anden side: Mon det er alle medarbejdere, der tør det? Og hvad er det råd så værd - uanset det får følgeskab af en smiley.