Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Fyret - hvilken gave af Lis Goberg og Inge Jensen

 

 

Lis Goberg og Inge Jensen
Fyret - hvilken gave
142 sider
Skriveforlaget

Der er en dejlig energi i denne bog, opløftende og lækker med en optimistisk ånd og med en befriende tankegang om, at så er det heller ikke værre at miste sit arbejde - eller en stor del af sin identitet.
Begge forfattere har prøvet at stå med en fyreseddel i hånden. Dengang havde de ikke denne bog inde under huden. Men enhver på arbejdsmarkedet bør egentlig stifte bekendtskab med den, for mange fyringer kommer som lyn fra en klar himmel. Og så er det ikke sikkert, at man har overskud til at hente nyttige oplysninger eller gode råd omkring sin situation på arbejdsmarkedet. Så vil meget handle om at få hverdagen til at glide.
Hvilket vil sige, at det her er en bog, der går under huden og tilbyder nogle ord ind i den situation, det er at stå uden job.
Der er masser af hjertelige gaver til begge forfatterne, som de giver videre. En fyring indeholder lige pludselig:

* Tid, tid, tid
* Tid til at skrive bøger
* Frihed til at være
* Mulighed for at springe ud i et liv uden sikkerhedsnet
* Mulighed for et helt andet arbejde
* Mulighed for at køre livet i et lavere gear
* Tid til at lære at leve og være i nuet

Ting der ligger lige til højrebenet, når man tænker over, hvad der egentlig ville ske, hvis man blev fyret. I denne dejlige bog er det så sat på tryk, hvorfor det virker rigtig stærkt, også den lay-out-stil, som bogen er holdt i. Lige pludselig står der på den ene side med kæmpe bogstaver:
Vi er blevet overskudsmennesker uden kvalitetstid - vi har nemlig kun tid nu.

Sådan.

 Fyret ? hvilken gave! er en bog om, hvordan du fra første færd kan vælge at se din fyring som en gave. Se den som en frisættelse, en timeout og en mulighed for at se dig selv i spejlet. Eller se den som en mulighed for at gøre noget ved det, du måske drømte om, mens du havde dit job.


Det er en lidt barsk erkendelse. Men egentlig kunne man med sådan en bog i hånden ligefrem glæde sig til at blive fyret - for at få et nyt liv og prøve alt det af, som bogen foreskriver.
Når man opnår en sådan følelse i en god stilling, så må forfatterne have nået deres mål med bogen: At dæmme op for angsten for fremtiden, hvis det værste skulle ske . . . man skal bare lade en dør stå på klem, og give plads til glædesdage uden dermed at dyrke dem.
Der er et hav af øvelser og coachingopskrifter.
Bogen er hurtigt læst. Det gør den velegnet - egentlig som en eller anden form for grunduddannelse på arbejdsmarkedet.